Как да спреш винаги да закъсняваш?

2013-12-01 13:33:00
Как да спреш винаги да закъсняваш?
Снимка: freedigitalphotos.net

Често закъсняваш? Хората постоянно ти се оплакват, че винаги те чакат, когато имате среща? Успиваш се всеки ден и сутрин ти е невъзможно да станеш? Ако на тези въпроси си отговаряш с „да", значи наистина си от хората, които трудно се приготвят за среща и вечно имат неприятности от това.

 

Другите не могат да разберат как можеш да се мотаеш толкова много време, да закъсняваш постоянно и да се оправяш с часове преди среща. Ти пък се чудиш какъв им е проблемът и какво толкова е станало, въпреки че 5-те минути винаги ги превръщаш в 15 и повече.

 

Проблемът е, че хората не обичат да чакат. Закъснение до 10 минути се смята за нормално, но не и повече. Тогава вече става неуважително. Важно е да се научиш да си спазваш уговорките, сега ще ти посочим защо това е така.

 

На първо място ще изглеждаш сериозен/на. Това може да ти спечели уважението и да покаже, че си човек, на когото може да се разчита. Ако вечно закъсняваш за училище, например, ще имаш закъснения, отсъствия и проблеми с преподавателите, а ако този навик ти остане за напред може да бъде много неприятно за теб. Ако закъснееш за изпит в университета, могат да не те допуснат и да пропилееш шанс, а в по-късен етап да те уволнят от работа.

 

 

Помисли си как ще се чувстваш ако ти си човекът, който чака постоянно другите, ако имаш уговорена среща, а другият не дойде. Колко пъти би проявил/а разбиране, ако на теб ти закъсняват системно? Постарай се да изчистиш този ужасен навик, защото прави лошо впечатление и никой няма да те взима на сериозно и няма да ти се доверява.

 

Друга основателна причина, да се научиш да не закъсняваш, това е конфронтацията с близките. Ако отивате някъде, те винаги са на ръба на нервна криза, защото ти никога не си готов/а. ако пътувате винаги слагаш багажа в последния момент или пък толкова си се успал/а, че отново се налага да те чакат. Преди да ги нападаш, че те пришпорват, помисли си дали не са прави?

 

Още една причина да промениш този лош навик със закъсняването е, че ще спреш да слушаш нападките по твой адрес. Със сигурност, приятелите и познатите ти мрънкат, че закъсняваш, направо е твоя запазена марка. Научи се да се организираш. Там се крие истината, организация, организация и пак организация.

 

Как да се приготвиш сутрин? Направи си план. Помисли си колко време ще ти е необходимо за всяка дейност преди излизането и си сложи поне 10 минути аванс. Помисли си какво ще облечеш, сложи време за събуждане, разсънване, тоалет, душ, обличане, закуска, грим и прическа за момичетата.

 

Когато ти предстои пътуване, приготви багажа си ден-два по-рано. Направи си списък с най-важното, което трябва да вземеш. Помни, че организацията е най-важното и ако се организираш, ще можеш да се справяш по-лесно и времето да ти стига.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
gt-r
преди 10 години

трудно за изпълнение


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия