Няколко съвета как да се чувстваме по-щастливи от живота

2013-11-24 15:00:00
Няколко съвета как да се чувстваме по-щастливи от живота
Снимка: freedigitalphotos.net

Няколко дребни, но ключови корекции в дневния ред ще ти позволят лукса да се наслаждаваш на живота, вместо да се притесняваш, че времето те притиска и никога не ти стига. Сега ще ти дадем няколко съвета.

 

По-малко усилия, повече успех. Ясните приоритети носят лесен ус­пех. Направи си списък с нещата, които не бива да правиш, и така ще изскочат онези, които трябва бързо и веднага да свършиш. Отдели двете най-излишни дейности и си ги припом­няй всяка сутрин.

 

В началото на учебния ден не се раз­сейвай с обстойно проверяване на фейсбук. Вместо това се концентрирай върху извършването на най-важната зада­ча от графика си и след това премини към социалната мрежа.

 

Не се опитвай да извиняваш когото и да било. Научи се да изискваш това, от което се нуждаеш, да казваш на хо­рата, когато не харесваш свършеното и да искаш помощ, когато не можеш да се справиш сам/а.

 

 

Поуките от грешките. Важно е, когато правиш грешки, да научаваш уроците си. Целият ни живот е низ от уроци и колкото повече научиш, толкова по-добре е за теб.

 

Отстъплението не е провал. Ако се мъчиш над доклад или над решение­то на задача, но безуспешно, зарежи го, но след като си погълнал/а цялата информация по темата. Заеми се с дейност, която ти харесва. Така дясната страна на мозъка ти ще реши сама про­блема без никакво съзнателно усилие.

 

Грешките не са страшни. Ако постоян­но се притесняваш, че ще сгрешиш, никога няма да бъдеш наистина креативен/на. Престани да се тревожиш и се концентрирай върху удоволствието от това, което вършиш. Ако нещо се обърка, което винаги може да стане - вместо „О, не", кажи „Добре, случва се". Поучи се от грешките и се развивай.

 

Животът не е идеален. Не се опитвай да контролираш изхода от всяка ситуация. Вместо това приеми, че може да управляваш всеки резултат - позитивен или негативен. Какво облек­чение, нали?

 

Не губи чувството си за хумор. А това става лесно, когато си под стрес. Обик­новено в такива ситуации смехът изглежда най-трудното нещо, но чрез него може да освободиш напрежението и да спечелиш симпатията на другите.

 

Правилният избор. Здравословният начин на живот често е свързан с поредица от малки избори, ко­ито трябва да направиш дори когато се чувстваш под стрес или без мотивация. Понякога стресът може да окаже влияние на съня и да не можеш да спиш. Това е много вредно за организма, особено в пубертета. Постарай се да имаш време за сън и не стой до късно. Храни се целесъобразно и правилно, по няколко пъти на ден.

 

Спортувай. Спортът може да те накара да се чувстваш прекрасно и да се усещаш по-зареден/а и щастлив/а. не го подценявай и отделяй време за поне една тренировка седмично. Харесай си спорт, който да ти е интересен и приятен, не е казано, че трябва да е фитнес. Има много спортове, които са ненатоварващи, но зареждащи.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
FuckDaPolice
преди 10 години

това не помогна.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия