Как да разбереш, че една от приятелките ти не ти е истинска приятелка?

2013-08-05 15:37:00
Как да разбереш, че една от приятелките ти не ти е истинска приятелка?
Снимка: Dreamstime

Да си намериш гадже и свестни приятели не е никак лесна работа. Странното е, че в последно време първото се получава по-често. Затова е хубаво, когато си намерите верни другари, да се стараете – приятелството е като връзката, трябва да се полагат усилия и да се правят компромиси, за да върви.

 

 

Някои хора обаче не заслужават да ви бъдат близки приятели. В началото може да ви се струват интересни и готини личности, но с времето ще се убедите, че по-добре да бягате далеч от тях. Не казвам, че има безгрешни хора, напротив! Всеки прави грешки и истинските приятели прощават, но едно е да дадеш прошка на човек, който се разкайва и който заслужава разбиране, съвсем друго е да позволиш на някого да ти се качи на главата и да те използва.

 

За съжаление, понякога са нужни месеци, преди да разбереш, че човекът, с когото прекарваш повечето си свободно време, не ти е истински приятел. Такива неща се случват по-често при момичетата. Като цяло представителите на силния пол са по-верни приятели и рядко предават хората, с които са израснали или тези, с които напоследък са често заедно. Затова ще обсъдим основно взаимоотношенията между дамите.

 

Как да разбереш, че една от най-близките ти приятелки не бива да бъде част от обкръжението ти?

 

Истинските приятели се уважават, разбират и подкрепят. Ако имате различни мнения по даден въпрос, вие ще седнете, ще говорите и ще достигнете до консенсус /без значение дали става дума за сандалите, които си си харесала или за сериозни проблеми/. Момичето, което ти се пише за приятелка, но не е такава в истинския смисъл на думата, няма да ти даде възможност да кажеш мнението си. След няколко такива случая, когато усетиш, че ще се стигне до спор, тя рязко сменяш темата, защото знае, че тя не умее да губи и ще ти е сърдита поне няколко дни.

 

Приятелите са хората, които са с теб, когато си тъжна и когато си радостна. Тя обаче реагира без ентусиазъм, когато разбере, че ти се е случило нещо хубаво. Ако й споделиш, че си имаш нов приятел, вместо да се зарадва, тя ще започне да се „безпокои“ за теб и да ти пълни главата с глупости, уж защото е загрижена.

 

Усетила ли си се, че от известно време нямаш желание да си говориш с нея? Преди се чувахте няколко пъти на ден и ти често я търсеше, а сега ти става неприятно, когато видиш, че те търси. Отделно се чувстваш изтощена след всеки ваш разговор. Явно, макар и несъзнателно, си се отдръпнала от нея.

 

Снимка: Dreamstime


Наскоро си осъзнала, че тя просто не се интересува от теб и живота ти. Приятелката ти иска да се видите, не защото й липсваш, не защото иска да научи какво се случва с теб, а за да има с кого да отиде на кафе и на кого да разказва проблемите си. Когато сте заедно ти едва успяваш да вмъкнеш информация за себе си, а тя разказва ли разказва ...

 

Ако усетиш, че приятелството ви не е истинско, махни от живота си този човек. Няма смисъл да се натоварваш, като излизаш с нея и слушаш за проблемите й. Всъщност в това има смисъл, ако тя също се интересува от теб и ти дава съвети, когато имаш нужда от тях. В днешно време не е лесно да намериш истински приятели, но по-добре известно време да си имаш един-двама, докато си намериш нови /въпреки че не е важно количеството, а качеството/, отколкото да споделяш живота си с хора, които не го заслужават.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Runaway11
преди 10 години

Пффф на всеки се случва да има такава "приятелка"


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия