Животът става все по-тежък ...

2013-03-28 10:32:00
Животът става все по-тежък ...
Снимка: Dreamstime

Възрастните винаги са твърдели, че животът на младите е песен и няма от какво да се оплакват. Това може да е било вярно преди години, но нещата вече не седят по същия начин. До този извод са достигнали и въпросните мрънкащи възрастни, които вече признават, че съществуването на 20-годишните отдавна не е било толкова трудно.

 

Учените направили изследване, което обхванало 4 000 души от две поколения. Резултатите показали, че не само днешните младежи са на мнение, че родителите им са имали по-лек живот, пише в. “Daily mail”. Хората над 50-годишна възраст са на същото мнение. 68% от участниците в проучването споделили, че условията сега са по-тежки и младежите са подложени на по-голям стрес.

 

Какви са причините за тежкия живот в днешно време?

 

 

Основните причини са прекалено дългият работен ден, стресът, ниската сигурност на работното място и скъпите жилища. Преди 40 години хората не са се притеснявали за работата си, не са оставали в извънработно време, кредити са били с по-ниски лихви и не са се притеснявали, че като се пенсионират пенсиите им ще бъдат ниски и няма да могат да свързват двата края.

 

В днешно време младите хора са подложени на голямо количество стрес. Те планират бъдещето си от рано и се безпокоят изключително много за парите си. Това, за съжаление, не са хора, които живеят ден за ден.

 

41% от младежите казват, че редовно са стресирани, докато при по-възрастните този процент е едва 15. Другата промяна е в начина на мислене на младите хора. Докато преди почти всяка двойка е узаконявала връзката си, в днешно време по-малко от половината млади хора смятат, че бракът е нещо значимо и важно. Също така преди години хората в квартала са общували повече едни с други. Едва 7% от младите могат да се похвалят с приятел в квартала.

 

Добрата новина е, че преди младежите са пушели повече в сравнение със сегашните и са се хранели значително по-нездравословно. Потреблението на алкохол обаче не се е променило.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия