Време ли е да се отървете от някои виртуални приятели?

2016-10-15 15:10:00
Време ли е да се отървете от някои виртуални приятели?
Снимка: Dreamstime

Хората, които имат регистрация във Facebook или друга социална мрежа, имат доста приятели – много повече, отколкото в реалния живот. В интернет те откриват сродни души, които живеят далеч от тях или просто съдбата не е пресякла пътищата им /поне не на живо/.

 

Често се случва интернет приятелите ни да ни станат доста близки, защото сутрин пием заедно кафето си, прекарваме деня си заедно /ако и двамата работите на компютър или имате достатъчно свободно време, което прекарвате онлайн/ и вечер си казвате лека нощ. Това, че прекарвате доста време заедно онлайн, не означава, че имате чувства един към друг.

 

 

Понякога е хубаво човек да изчисти излишните си интернет приятели.

 

Ако някой ви е разочаровал, обидил или наранил, няма смисъл да е част от friends листата ви. Изтрийте го и не си тровете нервите излишно с него.

 

Също така няма смисъл да сте онлайн приятел с хора, които не знаете кои са. Най-често това са приятели на приятели, братовчеди и т.н. Нямате общи интереси, мироглед, хобита и т.н., единственото нещо, което ви свързан е даден човек или една вечер, прекарана заедно /но не в разговори, а просто на едно и също място/.

 

Преди да „изчистите“ част от приятелите си във Facebook, помислете добре дали ще вземете правилното решение. Не се отказвайте от хора, които са ви подразнили с нещо днес, вчера или преди няколко дни. Все пак всеки има лоши дни, а и не всеки може да пуска постове, снимки и коментари, с които да забавлява онлайн приятелите си. Глупаво е да изтриете някого и след известно време отново да му изпратите покана за приятелство. Изглежда несериозно.

 

Хората, които търпят всеки в реалния живот, дори досадните личности, никога не биха изтрили човек от friends листата си в интернет. Те просто не искат да нараняват околните.

 

Някои хора обичат да си „колекционират“ онлайн приятелите. Преди да приемете приятелството на някого, замислете се дали този човек ви е интересен и дали искате да знаете повече за живота му, както и той за вашия. Все пак във Facebook се разбират доста неща, искате или не.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия