Как да бъдете мотивирани и да постигате целите си?

2013-05-07 13:15:00
Как да бъдете мотивирани и да постигате целите си?
Снимка: Dreamstime

Ако човек иска да се развива и да подобрява живота си, той трябва да бъде достатъчно мотивиран и да гони целите си. Ще говорим за цели, а не за мечти, защото вторите често са трудно достижими или направо невъзможни. Но това не означава, че човек не бива да мечтае. Напротив! Просто трябва да прави нещата системно, да върви крачка по крачка и да постигне това, което си е поставил за цел. Както вече споменахме, за да се развива човек, той трябва да бъде достатъчно мотивиран.

 

Но как да стане това?

 

 

Много е важно да мислите положително и да общувате предимно с позитивни и усмихнати личности, които да не ви натоварват и да ви разубеждават, че целите ви са непостижими. Хубаво е, когато човек има подкрепата от своите близки и приятели. Винаги ще се намери някой „доброжелател“, който ще ви посъветва да се откажете, докато е време, но вместо да го слушате, това трябва да ви мотивира още повече, да постигнете целта си и да покажете на себе си и на него, че целите не са недостижими, стига човек да положи достатъчно усилия.

 

Трябва да се заредите с достатъчно количество търпение. Някои неща стават бързо, но за други се изисква повечко време. Не се отказвайте. Човек може да постигне много, стига да бъде търпелив и последователен. Все пак хубавите неща стават бавно.

 

Понякога на човек му е нужна специализирана литература, за да разбере неща, които го интересуват. На книжния пазар има огромно разнообразие от книги, свързани с мотивацията, целите, мечтите и т.н. Потърсете подходящото за вас четиво и си го вземете. Някои хора се мотивират по-лесно, когато прочетат нещата написани черно на бяло.

 

Също така работете върху себе си и личностното си развитие. Бъдете честни със себе си и не се самозалъгвайте. Развивайте се, променяйте се към по-добро е правете малки стъпки в посока постигане на целта. Не се бавете и не отлагайте това, което искате, защото така се отдалечавате от целта си и от възможно лека – полека я правите невъзможна.

 

Специалистите препоръчват на хората да напишат целите си черно на бяло, като ги подредят по приоритети. Вземете бял лист и химикал и отбележете нещата, които искате да постигнете. След като успеете, сложете отметка. По този начин ще се мотивирате да изпълните всичко от списъка си.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия