Искате околните да ви харесват - мисията е възможна!

2013-04-26 10:59:00
Искате околните да ви харесват - мисията е възможна!
Снимка: Dreamstime

Повечето хора обичат да са център на вниманието. Някои го правят несъзнателно с държанието си, а други се стараят, за да бъдат интересни на околните. По принцип няма нищо лошо човек да бъде харесван от хората, но това не бива да се постига с фалшива маска на лицето. Човек трябва да бъде такъв, какъвто е в действителност. Много по-ценно е да имаш двама-трима истински приятели, отколкото 20-30 познати, които просто те използват за компания.

 

 

Ако все пак искате околните да имат добро мнение за вас и да ви търсят, дръжте се естествено и мило. Направете комплимент, ако харесате новата шапка на вашата приятелка. Но ако наистина ви хареса! В никакъв случай не се подмазвайте и не говорете неща, които не мислите, защото това не са комплименти, а подмазване и лицемерие.

 

Хората обичат да си общуват с позитивни и забавни личности. Някои са си такива по рождение, но други трябва да положат известна доза усилие, за да им се получи. Все пак не се дръжте като шут. Разказвайте забавни истории, поддържайте духа на компанията, но не прекалявайте. Ако някой реши да се пошегува с вас, не се сърдете. Едно от най-ценните човешки качества е самоиронията.

 

Когато водите диалог с някого, трябва да бъдете част от разговора. Не е достатъчно само да кимате с глава и да се усмихвате. Трябва да слушате това, което ви се говори, да мислите и да коментирате. В противен случай събеседникът ви ще се отегчи да разговаря с вас.

 

В днешно време повечето хора водят доста забързан начин на живот и все по-рядко имат достатъчно свободно време за своите приятели и познати. Колкото по-малко излизате, обаче, толкова по-малко приятели ще ви останат, защото хората искат да им се обръща внимание. Направете ежедневието си така, че да имате достатъчно време да поддържате социалния си живот на ниво.

 

Българинът има една много кофти черта – мисли си, че винаги е прав и с удоволствие съди околните. Но човек не бива да критикува, без да знае дали нещата седят така, както си мисли. Дори да е прав, пак трябва да бъде пестелив откъм обиди. По-добре им дайте съвет /ако искат такъв!/ или просто поговорете с тях, ако имат нужда, вместо да ги съдите за това, което са направили.

 

Ако наистина искате да сте душата на компанията и хората да се радват на компанията ви, дръжте се естествено, бъдете позитивни и се радвайте на малките неща от живота.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
lux_aeterna
преди 11 години

За да е център не вниманието, човек може да си направи своя бижута например. Аз много обичам да си правя и повярвайте ми - те наистина отразяват истинската същност на човека. Ето един сайт в който овете да намерите всичко необходимо за правенето на виждат - ***.muse.alle.bg

"g0oD"_glr
преди 11 години

Tъпотия... Това би трябвало да го знае и 10-годишно детенце?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия