Психопатите се разпознават още в ранна детска възраст

2013-05-03 16:30:00
Психопатите се разпознават още в ранна детска възраст
Снимка: sxc.hu

Чрез сканиране на мозъка хората, които имат потенциала да се превърнат в психопати на определен етап от живота си, могат да бъдат разпознати още в най-ранна детска възраст, твърдят британски изследователи, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

 

За направата на подобен извод специалисти от Лондонския университет провели експеримент с участието на 55 момчета на възраст между 10 и 16 години. Малко повече от една трета от тях вече проявявали признаци на антисоциално поведение, като агресия и склонност към лъжи и измами.

 

Всички включени в експеримента деца били подложени на сканиране на мозъка по време на разглеждането на снимки, на които имало изобразени ръце и крака на други хора в два варианта – веднъж в нормално състояние и веднъж в болезнени ситуации.

 

Наблюдавайки и анализирайки внимателно резултатите от тестовете, специалистите открили, че около 5% от децата не проявяват никакви признаци на съчувствие и съпричастие към чуждата болка. Учените установили, че именно при тези подрастващи се наблюдава най-ниска ефективност на дейността на три определени части на мозъка, които играят ключова роля при формирането на човешките емоции.

 

Откритието на британските специалисти може да помогне за по-лесното идентифициране на хората, за които е характерен по-висок риск да се превърнат в психопати, и следователно да съдейства за подлагането им на ранни терапии, които да повлияят положително на психическото им развитие.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
diditen
преди 10 години

Снимката е убиец :Д wish.it не са само в България, а навсякъде, особено в Америка е бъкано с психопати, но това е животът сега-хората полудяха.

wish.it
преди 10 години

софия е пълна с луди. Вече ме е страх да си ходя по улицата по сред бял ден и после как няма българите да отидат в чужбина.

treperesht
преди 11 години

прекалено късно е вече за това..Лудите са навсякъде...колкото и да лекуваш после едно дете,когато родителите не са наред и то ше се развали.. това е суровата истина...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия