Вижте какво отключва детската агресия

2012-01-04 01:30:00
Вижте какво отключва детската агресия

В последно време с всеки изминал ден се убеждаваме, че тийнейджърите таят доста агресия в себе си. Обикновено те стават агресивни, защото не са удовлетворени от себе си и се подценяват. Понякога младежите не са доволни от успехите си, защото техните родители имат прекалено високи изисквания към тях и критерии, които са трудно постижими.

Агресията е нещо просто и ефективно и именно заради това много тийнейджъри попадат в плена й. При децата малко грубост помага, за да се постигне нещо - буташ някого на опашката на училищния бюфет и го пререждаш, удряш му шамар и му взимаш парите и т.н. Когато един потенциален агресивен тийнейджъри види, че агресията му помага да постига целите си, то започва да я използва все по-често и във все по-големи мащаби.

Ако родителите отделят достатъчно време на детето си, обгрижват го с любов и внимание, шансът то да стане агресивна личност значително намалява.

Нормално е хората да се ядосват и да изпитват негативни чувства и емоции. Всяко психически здраво дете ще изпитва от време на време ярост, гняв, обида или злоба. Грешно е родителите да забраняват на децата си да изпитват тези нормални човешки емоции, просто трябва да им показват начини и методи, благодарение на които да ги овладяват, без да нанасят травми на себе си и околните.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Kmet4e
преди 12 години

Обикновено те стават агресивни, защото не са удовлетворени от себе си и се подценяват. > По това можем да съдим какви родители има това дете.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия