Топ 10 на професиите, които психопатите си избират

2012-11-08 12:12:00
Топ 10 на професиите, които психопатите си избират
Снимка: Dreamstime

Случвало ли ви се е да гоните автобус и шофьорът най-демонстративно да тръшне врати под носа ви и да потегли, бе да се интересува, че ще чакате още 15-20 минути на студа и/или ще закъснеете за работа/училище? Напълно възможно е да сте попаднали на психопат, който получава удоволствие да пили нервите и да вгорчава живота на пътниците, пише в. „Гардиън“.

 

 

Психологът Кевин Датън е съставил списък на професиите, които хората с неуравновесена психика предпочитат. Той се вдъхновил от баща си, който имал непоносим характер, но в същото време умеел да продаде всичко и никога не се провалял с нещата, с които се захващал.

 

В книгата е разказана много интересна история. Млада жена среща мъж, в когото се влюбва от пръв поглед на погребението на майка си. Моментът бил много напрегнат и тя забравила да поиска координатите му. След известно време тя убива сестра си, надявайки се, че този мъж ще дойде и на нейното погребение.

 

Главните качества на психопата са хладнокръвие, целеустременост, липса на емоции и стремеж на всяка цена да се постигне желания резултат.

 

Вижте пълен списък на 10-те „най-психопатична“ професии, подредени в низходящ ред:

 

1. президент на компания

2. адвокат

3. телевизионен водещ

4. продавач

5. хирург 

6. журналист

7. полицай 

8. свещеник

9. готвач

10. военен

 

Сред 10-те най-непривлекателни професии за психопатите са медицински сестри, терапевти, стилисти, санитари, учители, счетоводители, художници, скулптори, сътрудници на благотворителни фондации и художници. За да може човек да е добър в тези професии, той трябва да изпитва съчувствие към околните и да им обръща внимание. А тези качества определено не се срещат при хората с неуравновесена психика.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
simiii
преди 11 години

учител трябва да е на 1 място

Junona_
преди 11 години

тцтцтц, хирург, не ми се мисли :/ То нали за да станеш хирург се изисква да изкараш някви си изпити, глупусти, съмнява ме че ще пуснат всеки психопат да кълца хора :/ Малко е глупав тоя списък :D

пAteNцЕ
преди 11 години

добре де,признавам че има лудички учители,ама замислете се за тях какви *** търпят всеки ден и как се прибират уморени от работа,как няма да откачат?

~sweeettt~
преди 11 години

а гадните учители как така не с ана 1 място

TheJoApple
преди 11 години

Чудно ми е как 'учител' не е в списъка ;)

FunkyPie
преди 11 години

Случвало ли ви се е да гоните автобус и шофьорът най-демонстративно да тръшне врати под носа ви и да потеглимхм

Wwwooow
преди 11 години

голяма глупост.. как го определихте хахах

besso
преди 11 години

журналист го има 2 пъти деца

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия