От какви приятели имаме нужда до себе си?

2012-12-17 12:31:00
От какви приятели имаме нужда до себе си?
Снимка: Dreamstime

Човек има нужда от приятели – спор няма. Истинските авери са до нас в делници и празници, те са готови да споделят, както щастливите ни моменти, така и времето, когато мразим целия свят. Интересен е фактът, че човек има приятели за маса, за екскурзии, за кафе в квартала, за излизане по женски и т.н.

 

Вижте видовете приятели, които трябва всеки човек да има:

 

Реалистът – това е човек, който гледа реално на нещата и е стъпил стабилно на земята. Хубаво е да имате такъв човек до себе си. Той винаги ще ви помогне, ще ви даде смислен съвет и няма да ви остави да затънете в проблеми.

 

 

Честният – някои хора лицемерничат, за да имат повече приятели и познати. Добре е да намерите приятели, които са искрени до болка. Така ще оцените много повече неговия комплимент или съвет, защото знаете, че е честен с вас.

 

Този, който винаги е насреща – има хора, на които знаете, че може да позвъните в 3 посред нощ и след няколко минути те да са пред входната ви врата.

 

Пример за подражание – човек има нужда да полага старание и това става най-лесно, когато има на кого да подражава. Такива хора ви помагат да се развивате.

 

Помага при нужда – този приятел умее да ви успокоява, прегръща ви и ви казва, че всичко ще бъде наред. Въпреки че не е завършил психология, той знае как да ви вдъхне кураж и да снеме стреса от плещите ви.

 

В днешно време е трудно човек да си намери истински приятели. Има хора, които ревнуват от другите ви приятели. Това обаче не ги прави истински, защото тези, които ви обичат, няма да се ядосват, че прекарвате част от свободното си време с други хора.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
magneticfields
преди 11 години

Нямам нито един такъв приятел, така че....

mimsssssss
преди 11 години

Имам си един и отговаря на всичките критерии, че и ги допълва :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия