Как да разберете, че най-добрият/добрата ви приятелка е влюбен/а във вас?

Всеки твърди, че приятелството почти винаги прераства в любов, но любовта почти никога не завършва с приятелство.   Да имаш близък приятел е нещо наистина ценно. Той/тя е винаги до теб, съветва

2012-03-27 16:01:00
Как да разберете, че най-добрият/добрата ви приятелка е влюбен/а във вас?
Снимка: sxc.hu

Всеки твърди, че приятелството почти винаги прераства в любов, но любовта почти никога не завършва с приятелство.

 

Да имаш близък приятел е нещо наистина ценно. Той/тя е винаги до теб, съветва те, изслушва те и е готов да те защити във всяка една ситуация. Нямаш търпение да се срещнете и да се забавлявате така, както вие си знаете. Понякога човек се влюбва за секунди, но друг път е нужно време, за да може едно приятелство да се превърне в истинска любов. Има няколко признака, които ясно ще ви покажат, че взаимоотношенията с най-добрия/най-добрата ви приятел/ка ще прераснат в нещо повече. Вижте кои са те:

 

Промени в поведението – ако вашият/вашата приятел/ка изпитва към вас нещо повече от приятелска любов, то той/тя несъзнателно ще промени поведението и отношението си към вас. Напълно възможно е да се гласи повече време преди да се видите, да започне да ви прави комплименти, свързани с външния ви вид или да започне да се интересува от нещата, които харесвате. Не е изключено да ви закача във Facebook, със SMS-и и да изглежда разсеян. Липсата на концентрация може да се дължи на безсъние, което пък е породено от тревожност. Вашият/вашата приятел/ка усеща, че чувствата му/й се променят и това го/я притеснява, защото не знае как ще го/я възприемете и дали приятелството ви няма да се разпадне.

 

Езикът на тялото – езикът на тялото е в състояние да издаде всеки – дали лъже, дали е влюбен, дали е развълнуван, без значение дали човек иска да бъде разкрит или не. Малко са хората, които могат да контролират своите жестове и маниери. Влюбеният човек винаги ще намери начин да е близо до обекта на своите чувства, винаги ще има време и желание да му помогне, ще наклони главата си на една страна и ще се усмихне, когато го види.

Представителите на силния пол ще гледат своята любима поне няколко секунди, като след това могат да си придадат леко учуден вид, докато разговарят с нея. Жените пък се притесняват, когато са в компанията на своя възлюбен и затова правят нервни тикове – играят с косата си, с бижутата си, прехапват устни и т.н. И мъжете, и жените ще намерят начин да докоснат другия, уж неволно. Хората правят всичко възможно, за да бъдат в компанията на човека, по когото си падат.

 

 

Нервно ви е, когато не ви пише или не ви звъни – ако забележите, че често проверявате пощата си или седите в скайп, за да го/я видите онлайн, то определено сте хлътнали. Преди не ви е правело впечатление кога се чувате и кога си пишете, но сега се изнервяте, ако нямате отговор повече от два часа. Неприятно ви е, когато разберете, че той/тя е на среща с друго момиче/момче, докато преди сте се радвали, че приятелят/приятелката ви ще се влюби и ще бъде щастлив/а. Хващали ли сте се напоследък, че ревнувате с него/нея, а после се усмихвате невинно и казвате, че се шегувате. Ако това ви се е случвало през последните няколко седмици, то определено приятелските ви чувства за прераснали в нещо по-сериозно.

 

Бъдете искрени – ако сте сигурни, че вече не гледате на най-добрия/добрата си приятел/ка като на такъв/такава, а като на човек, когото обичате и с когото искате да сте заедно, то съберете смелост и поговорете с него/нея. Не си виновен/виновна, че си се влюбил/а, но защо трябва да криеш чувствата си? Ами ако и той/тя също те обича, но го крие, защото се притеснява как ще приемеш това? Във филма „Винаги в същия ден“ се разказва за двама приятели, които прекарват заедно нощта след дипломирането си, но после пътищата им се разделят. Въпреки голямото разстояние помежду им, те поддържат контакт по телефона и се срещат винаги на една и съща дата. Така дружбата им продължава години наред, докато накрая любовта им надделява и двамата се събират. Няколко месеца са щастливи заедно, докато Ема Морли не бива блъсната от камион и не умира на място. Оказва се, че двамата са загубили години наред и така и не успяха да изживеят страстната си любов.

 

Ако приятелството ви е истинско, то няма да се разпадне. Той/тя ще ви разбере или вие ще разберете приятеля/приятелката си, ако има чувства към вас. Все пак човек не може да контролира сърцето си и по-добре да сподели навреме, отколкото цял живот да съжалява, че си е мълчал.

 

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Ludata_fenka
преди 12 години

излиза че съм влюбена в приятелка :X

sofityoy
преди 12 години

ПОЛЕЗНО!

DownloadVirus
преди 12 години

забравили сте приятелка/приятел..Само приятелка пише :D ..


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия