Какво значи "истински приятел"?

2012-05-08 14:16:00
Какво значи
В днешно време трудно се намират истински приятели. Снимка: sxc.hu

Всяко приятелство си има своите подводни камъни. Понякога преминаването на някаква трудност между двама души (без романтична и роднинска връзка помежду им) може да създаде много здрав съюз между тях. А може и да разкъса веригата на техните отношения, защото сте мислели човека за един, а той не се е оказал достатъчно лоялен, състрадателен, доверен, услужлив и т.н.

 

Ако някой познат се съгласи да ви помогне с пренасянето, защото има пикап или бус и то без да се оплаче и за миг, той ще стане ваш приятел. Ако колега дойде и ви каже, че е забелязал половинката ви да се натиска с друг мъж, той ще спечели доверието ви и скоро ще се сприятелите. За всеки „приятелството" се корени в определени качества и се доказва с различни действия.

 

Мъжки сайт реши да попита читателите си какво за тях е приятел, а ето и техните отговори:

 

Човек, който е готов да се направи на глупак, за да изпъкнеш ти.

 

„Човек, който ще предложи да изглежда лошия и глупавия, за да изпъкнеш пред човека, когото харесваш и искаш да впечатлиш" - Крис Каванаг.

 

Човек, който може да излезе с гаджето ти, без да се притесняваш.

 

„Приятел, който го е грижа за теб и за твоите близки (гадже, роднини, родители). Мисля, че това е някой, който може да излезе сам с гаджето ти и ти да си спокоен, че няма да се случи нищо между тях" - Чои Петрич.

 

 

Човек, който ще скърби с теб.

 

„Този, който пази гърба ти, Който е до теб в моментите, когато някой от семейството ти е умрял" - Патрик Новак.

 

Човек, който знае кога имаш нужда от него и е до теб.

 

„Вярвам, че истинският приятел идва да помогне, без да си го търсил" - Марк Крук.

 

Човек, който завършва вечерта до тези, с които я е започнал.

 

„Повечето мъже те изоставят по някое време през нощта и отиват да се забавляват другаде по егоистични причини" - Карл Екет.

 

Човек, който идва да помогне, без дори да си го молил за това.

 

„Научаваш, че приятелката ти има рак и ѝ предстои операция. Имаш краен срок за много важен проект в работата, който е в деня след операцията ѝ, която трябва да бъде направена в друг град. Приятелят ти се обажда предния ден и директно те пита: „В колко часа тръгваме сутринта?". Той кара и така ти дава възможност да работиш в колата. През цялото време в болницата е до теб и то без да ти досажда. А на връщане се усеща и ти дава този час почивка от цялото неприятно изживяване и работата като спира, за да изпиете така желаната бира. Най-добрият човек, когото познавам" - Иян Ландж.

 

Това са критериите на мъжете за добър приятел...поне на американците. Какви ли са при нас и какво очакват жените от дружките си според вас?

 

Още интересни новини четете в Tialoto.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия