Поставете снимка на пале на бюрото си, за да повишите работоспособността си

2012-10-06 10:00:00
Поставете снимка на пале на бюрото си, за да повишите работоспособността си
Снимка: sxc.hu

Поглеждането на снимка на пале или малко котенце, поставена на бюрото, е в състояние да повиши значително концентрацията и работоспособността на един човек, пише в. “Telegraph”, позовавайки се на резултатите от скорошно японско изследване.

 

 

За да стигнат до това заключение, специалистите от Хирошимския университет провели експеримент със студенти, разделени в три групи. Тези от първата трябвало да учат, като от време на време поглеждат снимка на пале или малко котенце, поставена на бюрото им. Студентите от втората група поглеждали фотоси на възрастни животни, а тези от третата – изображения на храна.

 

Оказало се, че участниците в експеримента, които имали на бюрото си снимка на малко кученце или коте, са повишили концентрацията си средно с 10%. Поглеждането на фотос на възрастно животно също имало известен ефект – то подобрило работоспособността на студентите средно с 5%. Снимките на храна не оказали никакво въздействие върху способностите на младежите.

 

Учените смятат, че сладките животни предизвикват у хората приятни емоции, които се свързват с мотивацията за изпълнение на поставените задачи по-старателно и грижливо.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
simiii
преди 11 години

Това кученце на снимката е много сладко, бих си сложила негова снимка на бюрото!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия