Местата, които да посетиш през 2017 година

2016-12-13 14:36:00
Местата, които да посетиш през 2017 година
Снимка: iStock

2016 е вече към края си, затова много хора вече кроят планове какво ще правят догодина. Ако си от хората, които обичат да пътуват, да посещават нови места и да опознават нови култури и обичаи, предлагаме ти списък на местата, които да посетиш през 2017 година:

 

Санкт Петербург, Русия – този град за втора поредна година е обявен за най-добра дестинация в Европа. Площадите и църквите са пищно украсени, а Санкт Петербург има богата история, която го прави привлекателна дестинация за туристите.

 

Малта


 

Там може да се видят тонове история, 7 храма, които се считат за най-старите свободно издигащи се структури в света. Малта е известна със своите невероятно красиви плажове и пристанища, изпълнени със стотици лодки.

 

Камбоджа – там се намира 700-годишен храмов комплекс, разпростиращ се върху над 154 квадратни мили дълбоко в джунглата в Северна Камбоджа. Той се счита за най-впечатляващата атракция в света. Около него има още по-стари градове, които също си заслужава да се видят.

 

Патагония, Чили – Патагония е известна със своите невероятни природни дадености – ледници, парни горещи извори, широки открити пространства и гъсти гори. Парк „Патагония” е място, което е хубаво човек да посети.

 

 

Сингапур – мястото е подходящо за любителите на кулинарния туризъм. Сингапур е известен със своите изкусителни улични храни като нудълс и пиле с ориз в соев сос. Там за по-малко от 2 долара човек може да се потопи в магията на местната кухня.

 

Хавана, Куба – ретро колите и архитектурата правят столицата невероятно място за снимки. Препоръчваме ти, ако ходиш там, да си наемеш екскурзовод, за да избегнеш туристическите капани, които са страшно много.

 

Модена, Италия – още едно място, подходящо за любителите на вкусната храна. В Модена се намира най-добрият ресторант в света, който се отличава от традиционните италиански ресторанти.

 

Абу Даби, ОАЕ – догодина ще бъде официалното откриване на арабската версия на Лувъра. В него ще се помещават китайски будистки резби, работи на творци като Моне и Ван Гог, италиански маслени картини и много други произведения на изкуството, които си заслужава да се видят.

 

Мадагаскар – там инфраструктурата се подобрява и са идентифицирани нови лемури, което прави мястото подходящо за авантюристи и любители на животните.

 

Оман – Оман преживява своя връх в изграждането на луксозни хотели. През октомври 2017 година ще отвори врати тематичен парк, ориентиран към семействата, който ще е подходящ за малки и големи. Има и невероятно красиви джамии, които се издигат на фона на красивия планински масив.

 

Антарктида – тази дестинация е подходяща за любителите на животни, които искат да видят от близо тюлени, пингвини и китове. За съжаление, там има неприятни ефекти от глобалното затопляне, затова е добре Антарктида да се посети при първа възможност.

 

Исландия – там има уникална природа от Синята лагуна до водопада Гълфос. Полетите до там не са особено скъпи, така че ще може да посетиш Исландия, ако имаш желание.

 

Ню Йорк 

 

 

Това е най-споделяният град в Instagram. Храната там е невероятна, магазините са адски много и всеки може да намери нещо за себе си, има още класни музеи и незабравими шоута. Ню Йорк е град, който човек трябва да посети поне веднъж в живота си.

 

Бразилия – след като Олимпиадата приключи, може спокойно да отидем и да разгледаме Бразилия. Освен, че е по-евтино, ще имаме възможността да видим всички постройки и съоръжения, построени специално за олимпийските игри.

 

Лондон, Великобритания – стойността на паунда падна драстично и това прави тази дестинация толкова привлекателна. Така че, ако все още не си бил в Лондон, време е да го посетиш.

 

Уганда – ако искаш да опиташ различен вид сафари, посети горите на Уганда. Там ще имаш възможност да видиш най-различни видове горили.

 

Канада


 

Страната е огромна и може да предложи дестинации от оживени градове като Ванкувър и Торонто до по-спокойни живописни местенца. Също така се намира близо до САЩ, което дава възможност да се посетят и двете държави.

 

Гренландия – страната е подходяща за наблюдение на Северното сияние. Също така тя стана по-известна през тази година с откритието на по-стара от 400 години акула.

 

Бутан – Бутан е най-екологично ориентираната страна в света. Разчита на богатата си култура и определено има какво да предложи на туристите.

 

Бордо, Франция – имаш възможност да стигнеш за 2 часа от Бордо до Париж, благодарение на бързоскоростен влак. Има голямо разнообразие от вино и кулинарни предложения. Това прави Бордо място, което ще се хареса на любителите на вкусната храна и качественото вино.

 

Лисабон, Португалия



 

Градът е изпълнен с множество исторически забележителности, музеи и църкви. Там може да се съчетаят пътуването с почивка.

 

Кауау, Хавай – много хора посещават Хавай, но малцина минават през Кауаи. В най-скоро време обаче това ще се промени, защото райският остров се характеризира със скрити водопади, осамотени плажове и буйни гори.

 

Черна гора – тя е известна със своите зашеметяващи крейбрежни ивици и спиращи дъха плажове. В Черна Гора има над 180 мили брегова линия. Въпреки многобройните плажове, страната не е пренаселена и е сравнително евтина като дестинация.

 

Иран – през последните няколко години Иран не е толкова опасно място. Ако нещата продължават да се подобряват, туристите със сигурност ще се увеличат, особено благодарение на директните полети от Лондон и Париж до столицата Техеран. Там има много новоизградени вериги модерни хотели, където човек може да отседне.

 

Непал – връх Еверест винаги ще бъде най-впечатляващата природна забележителност, която привлича милиони посетители годишно. Жителите на Непал са страшно гостоприемни и това прави Непал перфектна дестинация, която не изисква много голям бюджет.

 

Кейптаун, Южна Африка


 

Там има великолепни плажове и плажна алея, разположена до скалисти планини и красиви гледки. Крайбрежното бижу е известно със своите дейности на открито, които ще направят почивката ти забавна и незабравима.

 

Дисниленд – но не този в Париж, а този във Флорида. Това определено е едно от най-забавните и весели места в света. Също така е едно от най-често посещаваните локации, отбелязвани в Instagram.

 

Швейцария – известна е основно с две неща – чистота и красота. Швейцария е изпълнена с живописни градове, които се отличават с исторически вили, сгушени в планината.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия