Класация на най-разочароващите туристически дестинации в света

2015-09-25 14:30:00
Класация на най-разочароващите туристически дестинации в света
Снимка: iStock

Сигурно поне веднъж ти се е случвало да отидеш на дългоочаквана екскурзия и да останеш адски разочарован. И не си само ти. И местата, където това може да ти се случи, не са никак малко.

 

Виж класацията на най-разочароващите туристически места:

 

Лос Анджелис, САЩ – повечето хора очакват да видят града на мечтите, мястото, събрало хора от цял свят, които са намерили мястото си тук. А и там се намират Алеята на славата и Бевърли Хилс. Реалността обаче е друга. Лос Анджелис е доста мръсен и опасен град, има безкрайни задръствания и огромни за преодоляване разстояния, които често трябва да се минават пеша именно заради трафика. Алеята на славата не оставя много положителни емоции у туристите, защото около нея има десетки бездомници, а и звездите трудно се забелязват на тротоара.

 

Остров Фи-Фи, Тайланд – очакванията са за бягство от забързаното ежедневие, кристално чиста вода, живописни скали. Реалността е изолиран остров, който по принцип е спокоен и уединен, но заради многобройните туристи от цял свят е поредното шумно място.

 

 

Париж, Франция – сигурно си мислиш, че това е един от най-романтичните градове в света – аромат на кафе, сирена, прясно изпечени кроасани и невероятна гледка към Айфеловата кула. Париж всъщност е доста скъп и мръсен град. Също така местните не са особено любезни и не говорят английски (не, че не го знаят). Париж не е от най-безопасните места за нощни романтични разходки. През нощта Айфеловата кула е наистина красива, но през деня не е нищо повече от купчина метал, забодена в центъра на града. Също така, за да се качиш на върха ѝ, трябва да чакаш часове наред.

 

Tower Bridge, Лондон – за повечето хора, които не са били, това е магическо съоръжение над Темза, което краси града. Истината е, че на фона на сивото лондонско небе, мостът губи цялото си величие и не е толкова впечатляващ.

 

Статуята на малката русалка, Копенхаген – героинята на една от най-романтичните истории на Ханс Кристиан Андресен е символът на града. За да стигнеш до статуята обаче, трябва да излезеш от обичайния туристически маршрут и да направиш дъъъълга разходка покрай пристанището. И накрая се озоваваш пред една 125-сантиметрова статуя, разположена на индустриалния датски пейзаж. Там ще има толкова много хора, че е възможно да не успееш да я видиш хубаво или да успееш да я заснемеш.

 

Венеция, Италия – още един град, който повечето хора мислят за адски романтичен. Очакванията на туристите са за канали, блестящи в различни светлини, гондоли, пълни с хора и гондолиери, които канят хората на романтична разходка. Изобщо пълна идилия. Хората, които са били във Венеция през пролетта или лятото, са се сблъскали с хилядите туристи от цял свят. Да си пробиеш път през тълпата е изключително трудно, а да си намериш място за хапване в някое хубаво ресторантче в центъра – повече от невъзможно. Неприятната миризма от каналите и бонус към това изживяване.

 

 

Стоунхендж, Великобритания – очакваш тайнствен мегалитен феномен, древна обсерватория, място за поклонение на друиди и дори портал към друго измерение. Там обаче туристите са толкова много, че е доста трудно да видиш добре мистериозния паметник от древността.

 

Меконг, Виетнам – мислиш си, че ще отидеш там и ще те очаква спокойно пътуване по зеленикаво – жълтите води на реката през мангрови гори между малките острови, сламени колиби, древни храмове и неповторима екзотика. Шансът да успееш да се насладиш на красивите пейзажи на Меконг, е минимален. Първо, може да стигнеш дотам само с организирана екскурзия и второ, ще има толкова много туристи, че главоболието ти е гарантирано.

 

Мона Лиза, Париж – това е най-известната картина в света и е нормално, все пак става въпрос за шедьовъра на Леонардо и за най-загадъчната женска усмивка. Картината се намира в една толкова претъпкана зала, че за да я зърнеш отблизо, ще трябва да почакаш известно време и да се поблъскаш с други ентусиасти, които искат да се доближат максимално. След това ще установиш, че картината не е чак толкова впечатляваща, колкото си си мислел.

 

Египетските пирамиди, Египет – малцина са тези, които не искат да отидат и да видят величествените паметници на фараоните, издигащи се в пустинята на фона на синьото небе. Пирамидата на Хеопс е една от най-посещаваните забележителности всяка година, която привлича милиони туристи от цял свят. Да си направиш хубава снимка е малко вероятно, защото навсякъде има хора. Също така трябва да си пазиш личните вещи, защото има доста джебчии. Отделно, че местните търговци са адски досадни и е доста мръсничко.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия