Някои от най-посещаваните градове в Европа

2015-09-21 17:02:00
Някои от най-посещаваните градове в Европа
Снимка: freedigitalphotos.net

Без съмнение в Европа се намират едни от най-красивите забележителности в света. Милиони туристи всяка година пътуват хиляди километри, за да ги разгледат. Виж кои са някои от най-посещаваните градове в Европа за периода 2009-2014г .

 

Лондон. Това е любимото място на туристи от цял свят. Столицата на Великобритания разполага с много забележителности и места за отдих. Сред най-посещаваните места там са: Биг Бен, окото на Лондон (една от най-предпочитаните атракции на столицата. Това е най-голямото виенско колело в Европа, то побира 25 човека във всяка капсула и от него се вижда красотата на цял Лондон), Уестминстърското абатство, Британския музей, музеят с восъчните фигури и др.

 

Париж. Както се казва във филма „Сабрина”: „Париж винаги е добра идея”. Едва ли има човек, който да не иска да се докосне до магнетичността на френската столица. Няма значение през кой сезон, градът винаги е красив. Най-известните забележителности в Париж са Айфеловата кула и Лувърът. Разбира се, няма да си разгледал/а пълноценно Париж и ако не си минал/а по най-известната улица в света – „Шанз-Елизе”.

 

 

Берлин. Това е столицата и най-големият град в Германия. С богатата си история и красивите монументи градът е много популярен, особено сред младежите, артистите и учениците. Сред забележителностите, които трябва задължително да посетиш е Бранденбургската врата. Най-добре я разгледай на нощна светлина, много по-красива е. Но преди да отидеш да я видиш, прочети малко за историята и, със сигурност ще ти се стори много по-интересен и величествен монумент.

 

Рим. Несъмнено една от най-красивите столици в света е тази на Италия. С историята и красотата си, градът се нарежда сред най-предпочитаните дестинации в Европа. Колизеумът и останалите музеи и площади са най-атрактивни. Но Италия е известна също с вкусната си паста и пица. Не пропускай да ги опиташ, когато отидеш там.


Барселона. Столицата на автономната област Каталуния, всеки, който я посети ще остане очарован. Най-известните монументи в Барселона са: Саграда фамилия, паркът Гюел и др. Но несъмнено най-голямата атракция на града е стадионът на местния отбор по футбол „Камп Ноу”. Определено си заслужава да го посетиш.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия