Неетичните и нелегални трикове, които хората често използват

2016-12-09 12:19:00
Неетичните и нелегални трикове, които хората често използват
Снимка: iStock

Има хора, които сякаш живеят, за да нарушат правилата, за да надхитрят хората около себе си. Почти във всяка ситуация човек може да се изхитри и докато някои предпочитат да бъдат праволинейни, други често постъпват неетично и некоректно. Почти всяка система може да бъде прецакана, защото е дело на хора, а е нормално понякога да се допускат грешки.

 

Виж кои са най-често използваните хитрини, с които хората си служат в ежедневието:

 

Един билет за кино – много филми – билетът за кино дава достъп до кино салоните. Някои обаче са направени така, че когато филмът ти свърши и излезеш от салона, може да влезеш в друг салон напълно безплатно и да гледаш друг филм.

 

Намаляване реалните години на детето – много хора с деца казват, че те са по-малки, отколкото са всъщност, за да се возят безплатно в градския транспорт или да влизат по-евтино в атракционните паркове.

 

 

Заменяне на счупена техника с нова – най-лесно е да се купи от същото място същият уред, да се сменят у дома, след което повреденият да се върне, защото е счупен и магазинът да възстанови парите или да даде ваучер за покупка.

 

Използване на изтекла студентска карта – много младежи използват намаления с изтеклата си студентска карта. На повечето пише само датата на издаване, но не и тази на изтичане.

 

Самостоятелно мерене на плодове и зеленчуци – в последно време в доста от големите магазини меренето става на касата, защото много хора си спестяват от грамажа, когато мерят сами стоката си.

 

Излизане и влизане в паркинга – за да не се плаща престой над безплатните часове в паркинга, някои хора изкарват колата си и отново влизат с ново билетче.

 

Безплатно хапване на шведска маса – в някои хотели, преди да влезеш да хапнеш, те питат от коя стая си. Но има и такива, в които няма човек, който да контролира и от това се възползват не само гости, които не са си платили закуската/вечерята, но и хора, които дори не са отседнали в хотела.

 

Купуване на скъпи дрехи и тяхното връщане – ако ти трябва някаква дреха само за едно събитие, може да си купиш, каквото ти хареса, важното е да не махаш етикетите от дрехата и да не си личи, че е обличана. Така в срок от 30 дни ще имаш възможност да я върнеш и да си вземеш парите.

 

Допълнителен багаж на самолета – ако често летиш с нискотарифни самолетни компании, най-вероятно вече си се сетил, че може да качиш допълнителна багаж на самолета, като си купиш нещо от free shop-а и ти дадат торбичка, в която освен закупеното, сложиш и свои вещи, които не побираш в куфара си.

 

Безплатно четене на платени новини – новините, които изискват онлайн абонамент, може да бъдат прочетени, като се изтрият бисквитките в съответния браузър.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия