Няколко хитринки за премахване на петна от грим върху дрехите

2016-11-22 15:27:00
Няколко хитринки за премахване на петна от грим върху дрехите
Снимка: iStock

На всяко момиче му се е случва понякога да изцапа дрехите си с петно от червило, фон дьо тен или друго козметично средство. Добрата новина е, че има трикове, които ще ти помогнат да се отървеш от петната върху любимите си дрехи. Виж кои са те:

 

Червило


 

Петната от червило, което е на базата на восък и масла, може да почистиш с изопропилов алкохол. Преди това е добре да сложиш върху петното бебешка пудра или сода за хляб, които да попият мазнината.

Петната от гланц може да отстраниш с помощта на лак за коса. Напръскай директно върху петното, изчакай няколко минути, докато спреят се втвърди. Ако не се изчисти, напръскай още веднъж. Намокри със студена вода дебела хартиена кърпа и изстискай излишната течност. Попий лака с кърпата. С няколко потупващи движения мини повърхността на дрехата, докато петното изчезне.

 

Спирала и очна линия


Спиралата и очната линия могат да се почистят с кислородна белина. Накисни дрехата в гореща вода и сложи от препарата. Остави я за няколко часа, изплакни я и я сложи да се пере в пералнята.

 

Фон дьо тен


 

Течните фон дьо тени бързо попиват в тъканта. Затова, след като се изцапаш, трябва да действаш бързо, като отстраниш продукта с помощта на суха кърпа или салфетка. Върху останалото петно нанеси 3% кислородна вода или крем за бръснене и разтъркай с пръсти, докато попие между влакната на тъканта. Вземи малка четка за зъби и разнеси продукта с кръгови движения за 10 минути. Изпери дрехата в пералнята.

 

Руж и сенки за очи


 

Ако се изцапаш с прахообразен руж и сенки може да използваш парче тиксо, което да премахне частта от продукта, която е на повърхността. Към останалото петно добави няколко капки препарат за миене на съдове. Разтъркай с четка за зъби и изпери дрехата в пералнята. Този метод е ефикасен и при петна от пудра.

 

При кремообразните видове руж и сенки за очи използвай бебешка пудра, която ще попие маслата, които се съдържат в продуктите. Остави дрехата да престои за 1 ден и измий с препарат за съдове.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия