Трикове за по-бързо оздравяване

2016-11-16 18:49:00
Трикове за по-бързо оздравяване
Снимка: iStock

През есента и зимата има най-много грипове и вирусни инфекции и за да се справиш с тях имунната ти система трябва да е достатъчно силна. Но понякога дори и това не мога и ни поваля някакъв коварен грип. Виж кои са нещата, които да правиш, докато боледуваш, за да оздравееш по-бързо:

 

Прави си масаж на краката – а много по-добре ще е, ако гаджето ти ти го направи. Но ако нямаш такова или не успееш да го уговориш в името на здравето ти, свърши ти тази работа. По този начин ще стимулираш кръвообращението си. Препоръчваме ти да използваш масло от мента. Ментата има силно въздействие върху горните дихателни пътища. Накисването на краката в гореща вода също ще ти помогне да се почувстваш по-добре, като е добре след това да ги масажираш.

 

 

Прави си промивки на носа – най-подходящи за промивки са соленият разтвор или готовият физиологичен разтвор от аптеката. По този начин ще премахнеш микробите и ще прочистиш лигавициге.

 

Пий повече фреш от портокал – той е изключително богат на витамин С и затова когато си болен е препоръчително да пиеш поне няколко чаши на ден. Така ще подсилиш имунната си система по естествен начин, вместо да пиеш допълнително витамини и изкуствени хранителни добавки.

 

Остани си у дома – много хора правят грешката да изкарват грипа или настинката „на крак”. По този начин обаче те оздравяват по-бавно, защото са под стрес и нямат възможност да си почиват и организмът да се възстанови. Затова е по-добре, когато си болен, да си останеш у дома, да лежиш на топло в леглото с любимата си книга/сериал и чаша горещ чай.

 

Спи с шапка – този съвет може и да ти се стори странен, но определено има ефект. Шапката ще загрее синусите и ушите ти, а това е важно за по-бързото ти оздравяване.

 

Приемай мед, лимон, джинджифил и чесън – направи си отвара с тези съставки и пий от нея често и по малко през целия ден. По този начин организмът ти ще бъде достатъчно хидратиран и ще му набавиш естествени биоактивни вещества.

 

Прави гаргара със солена вода – солената вода ще ти помогне да се отървеш от гнойните налепи особено ако страдаш от ангина. Тя помага и за неутрализиране на микробите, полепнали по лигавиците на дихателната система, засегната от вируса.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия