Съвети за по-привлекателна профилна снимка

2016-11-28 15:04:00
Съвети за по-привлекателна профилна снимка
Снимка: iStock

Профилната снимка във Facebook обикновено има за цел да привлече максимум брой лайкове и коментари. Защото, каквото и да си говорим, хората обичат да бъдат харесвани. Ако и ти си от тях, разбери как да имаш максимално красива и привлекателна профилна снимка:

 

Грим и облекло

 

Дрехите определено са от значение, но в никакъв случай не обличай нещо, което носи открито сексуално послание, защото може да ти се залепят досадници, от които ще ти е трудно да се отървеш.

 

По-добре си сложи дрехи, които харесваш, в които се чувстваш добре и които са подходящи за флирт.

 

С грима също не бива да прекаляваш. Сложи си малко пудра, за да избегнеш лъщенето на кожата на лицето, особено ако използваш светкавица. Е, ако не си падаш по грима, може да се справиш с този проблем, като използваш най-различни филтри за снимки.

 

Езикът на тялото

 

Хубаво е да решиш коя част от тялото ти искаш да бъде акцент. Ако си слаба и имаш секси фигура, спокойно може да си качиш снимки в цял ръст. Ако обаче имаш излишни килограми, съветваме те фокусът да пада върху лицето ти.

 

 

Ако си от по-ниските представителки на нежния пол, може да се снимаш от по-нисък ъгъл, за да изглеждаш малко по-висока. За целта този, който те снима, трябва да седне на нисък стол, а ти да си права.

 

Ако раменете ти или ханша са по-едри, може да поставиш краката си на буквата „L”. Тоест единият ти крак трябва да е срещу камерата, а другият обърнат на 45 градуса. Обърни тялото си срещу камерата, като леко повдигнеш токчето си на предния крак.

 

Краката ти ще изглеждат значително по-слаби, ако ги държиш леко отдалечени един от друг, а торсът си остане със същия ефект.

 

Съветваме ти да не си нацупена на снимката, но и да не си прекалено нахилена. Най-добре е усмивката ти да бъде топла и приветлива. Изкуствената усмивка се познава по очите. Ако си наистина щастлива и усмихната, очите ти ще са леко присвити.

 

Ако държиш погледът ти да бъде секси, трябва устните ти да са спокойни, леко отворени и да не стискаш зъбите.

 

Къде да си направиш снимката?

 

Фонът на снимката е от значение, защото той изпраща подсъзнателно съобщение за твоята личност и начин на живот. Внимавай със светлината и не прекалявай с нея. Не се снимай на суперсилна дневна светлина или под ярко луминисцентно осветление, за да не ти се виждат всичките ти пори и пъпчици.

 

Селфи снимка

 

Ако не искаш да занимаваш някого да те снима, то може да свършиш тази работа и сама. Като за начало те съветваме да не се снимаш от прекалено близко разстояние, защото лицето ти ще изглежда несъразмерно. Внимавай и със снимките в огледалото, защото понякога се виждат неща, които не ти се искат хората да забелязват – като разхвърляната ти стая, например.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия