До какво води честото правене на селфита?

2016-10-27 12:29:00
До какво води честото правене на селфита?
Снимка: iStock

В днешно време младите хора, а и не само те, са страшно зарибени по selfie снимките. Оказва се обаче, че тези фотоси не са толкова безобидни, колкото изглежда. Собствените и чуждите селфита в интернет водят до ниско самоуважение у хората, твърдят специалистите.

 

Учените провели анкета, с която установили как онлайн преглеждането на селфита и групови снимки влияе на психологичното здраве на хората.

 

 

Резултатите ясно показали, че колкото по-често участниците в проучването разглеждали собствените си selfie снимки или тези на други хора, толкова по-ниско ставало тяхното самоуважение и удовлетворение от живота.

 

"Интернет потребителите обикновено публикуват селфита, когато са щастливи и се забавляват. Естествено е, когато някой друг ги види, да си помисли, че неговият живот не е толкова пълноценен и хубав", коментират специалистите.

 

Благодарение на това проучване станало ясно още, че разглеждането на селфита и групови снимки в социалните мрежи увеличава самоуважението и удовлетворението сред хора със силно желание да бъдат известни.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия