Татусите – летен хит

2016-08-09 14:54:00
Татусите – летен хит
Снимка: Pixabay

Не ти говоря за истинските татуси, които се правят с игла и остават за винаги. Става дума за временния им вариант, който се прави с къна.

 

Виждал си ги навсякъде по морето – млади хора рисуват по телата с четки, вместо с игли. Различни символи, дракони, трайбъл орнаменти, пеперуди – кой каквото избере, и всички са така красиви и привлекателни.

 

Даже мога да се хвана на бас, че като по-малък и ти си врънкал родителите си да те заведат, за да си направиш. Даже вероятно си имал някакъв йероглиф на рамото, защото наистина бяха и още са модерни.

 

 

Има няколко неща, които трябва да знаеш, ако решиш да си правиш някакъв татус, било ти временен или не.

 

1. Временните татуси могат да се задържат върху кожата ти от седмица до 3 месеца, в зависимост от качеството и вида на къната, с която те рисуват.

 

2. Има страни, където е национален обичай да рисуват жителите с къна, като изобразяват различни орнаменти. Те вярват в тяхното значение и функция, намират това за изкуство и наистина много държат за него. Това само доказва, че рисуването с къна е истинска красота, при това такава, която има своята история.

 

3. Колкото и да пазиш нарисуваното място, то ще избледнява. Дори и да не се миеш, дори и от самия допир до леглото ти или дадена дреха, къната ще пада. Внимавай обаче, защото тя цапа много и се чисти трудно.

 

4. Независимо дали избираш временен или перманентен татус, помисли за неговите смисъл и значение и чак после си го направи. Така се учиш да цениш нещата и покрай тях – своята лична ценностна система и характер. Това, че си си направил нещо, което ще се изтрие след няколко дни, не означава че трябва да избираш на произволен принцип.

 

5. Ако все пак се решиш да отидеш за перманентна картинка, помни – има връщане назад, има начин да се изтрие – лазерът върши това, но това е скъпо удоволствие, болезнено и няма 100% успеваемост.

 

6. Татусът, който избираш, е твой и само твой – остави душата и личността си в него. Не копирай модерното, популярното и това, което има най-добрата ти приятелка. Избери онова, което наистина значи нещо за теб – нещо, което да не ти омръзне, дори и да го гледаш всеки ден, по цял ден, ден след ден.

 

7. Избери татус студио с реноме, което е повече от доказано като добро. Може да струва повече услугата, но със сигурност и резултатът ще те удовлетвори повече.

 

8. В избрания час на действието, следи внимателно татуиста си – той трябва да отвори чисто нова игла, с която да те рисува. Ако видиш, че ползва вече отворена и нацапана игла, веднага поискай нова или си тръгни. Така рискуваш да се заразиш с множество инфекции.

 

9. Виж дали ще сложи контур върху мястото, което ще рисува – ако не сложи лист, който да се отпечата като контур, значи ще рисува по памет, а това не ти гарантира, че след като приключите, ти ще видиш каквото си искал и очаквал.

 

10. Никога не чопли готовия татус. След като започне да заздравява, което вероятно ще се случи още на първия ден, след като си го направиш, татусът ти трябва да започне да образува коричка. Тя ще те сърби, а ти ще искаш постоянно да я чоплиш и белиш, но никога не го прави. Макар и да не ти се струва логично, това ще развали картинката ти. Просто мажи рисунката с мазилата, които татуистът ти е дал и изчакай докато сама се обели.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия