Уискито – магическото питие

2016-08-03 18:35:00
Уискито – магическото питие
Снимка: Pixabay

Със сигурност доста пъти си пил уиски и знаеш отличителния му вкус. Знаеш и че понякога е доста подходяща напитка за повдигане на настроението ти по време на купоните.

 

Но дали знаеш за седемте му медицински приложения, които ти помагат, докато си пийваш от него? Ето ги и тях:

 

 

1. Тренира паметта ти и мозъчните процеси. Води до по-здраво състояние на мозъчната кора. Подобрява кръвообращението и забързва процесите на мозъчната активност, което има връзка със съдържанието на етанол в него.

 

2. Намалява шансовете да получиш удар. Изчиства холестерола, които се натрупва в организма ти и води до натоварване върху сърдечно-съдовата система. Снема налягането върху стените на артериите, което обикновено идва от натрупването на мастни образувания.

 

3. Намалява възможността да се разболееш от рак. Киселините, които уискито съдържа в себе си, не позволяват на клетките в организма да образуват контакт с раковите клетки. Така действието му е по-добро дори от това на червеното вино, с всичките негови благородни съставки. Доста силно влияние на помощ оказва и при хора, които посещават химиотерапия.

 

4. Ускорява метаболизма. И то не от днес, а от мнооого много години. Даже бих казала, че то е ултимативен лек, защото предците ни са го ползвали почти за всичко. Ясно е, че забързва процесите на преработване в стомаха, просто защото има такъв химичен състав. То подпомага изхвърлянето на металите от тялото. Предотвратява възможността да преядеш, защото не само подтиска апетита, но и забързва отделянето на киселина в стомаха, с което отваря малко място за десерта.

 

5. Не съдържа мазнини. На първо място, преди да започне да гори калории, уискито подтиска апетита. Съдържанието му е от много малко калории, никакви мазнини и нула холестерол. Единствените калории в него са под формата на химичногенерирани захариди, които моментално се преработват в енергия, с което не се задържат в тялото и не се полепват по стените на съдовете. Така ти не пълнееш от него.

 

6. Предотвратява възможността да настинеш и повишава телесния имунитет. Уискито има голямо съдържание на антиоксиданти. Друга негова способност е бързо да загрява тялото ти, а освен това е невероятно добър лек за болки в гърлото. Дали под формата на компрес, дали като гаргари или просто като топла напитка, ти прецени сам.

 

7. Регулира диабета. Да, това е факт, и то не с просто символични проценти, а с 30% до 40%. Нивата на съдържание на глюкоза и инсулин в кръвта моментално реагират на уискито. Те уравновесяват нивата си и ти помагат да се почувстваш в кондиция. Разбира се, нямам предвид ако прекаляваш с употребата, а ако спазваш някаква норма в употребата му.

 

Имай предвид, че има и други начини, чрез които да подържаш добро здраве. Ако не ти се харесва да пиеш уиски, недей да започваш само заради тези бенефити от него. Не се насилвай излишно. Използвай тази информация просто като някаква обща култура.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия