Модата на цветните мотиви по дрехите

2016-04-15 15:35:00
Модата на цветните мотиви по дрехите
Снимка: freedigitalphotos.net

Пролет е и цветята са основните мотиви при дрехите и аксесоарите. Тази пролет цветята са нови, нестандартни, артистични или строги. Ето още информация как да носиш флоралните мотиви.

 

Като апликация. Цветята този сезон присъстват и под формата на необичайни апликации. Необичайни, защото не са познатите на всички плоски мотиви, пришити към дрехата, а истински 3D букети, каквито по-често се срещат при официалните или сватбени облекла. Сега обаче те навлизат смело в ежедневните и дори при деловите дрехи. Могат да бъдат както дискретни, така и впечатляващи като размер. При всички случаи обаче не търпят многоцветна основа, а най-често украсяват монохромните дрехи. Предпочитано е бялото и това съвсем не е случайно. На белия фон букетите или отделните цветчета могат както красиво да контрастират (ако са в свежи цветове), така и деликатно да се сливат (ако са в близка тоналност и от фона ги дели само един нюанс). Характерно за този тип декорации е, че не само играят ролята на украса, но поставени на точните места по дрехата, те могат не само да направят тоалета ефектен, а и фигурата, подчертавайки плюсовете и прикривайки недостатъците.

 

 

Романтично настроение. Цветята се свързват доста често с романтиката. В момента на преден план са дългите рокли. Те са от нежни, ефирни материи, в пастелни нюанси, а десенът на цветя присъства като основен в дрехата или като допълнение, винаги приковаващ внимателно, но без да се натрапва. Друг вариант са късите или със средна дължина рокли, вдъхновени от 50-те със силно подчертана талия и горна част тип корсет, бухнала пола и красив флорален десен.

 

Нестандартни комбинации. Става дума както за необичайни съчетания на десени, така и за материи.  Някои от тези варианти изглеждат екстравагантно, други са откровено артистични, трети не предизвикват с нищо кой знае какво на пръв поглед, но на втори се оказва, че заиграването идва от различните материи. Тази група на практика се очертава като много практична, тъй като дава доста варианти и възможности за тоалет, който лесно може да бъде променен и съобразен спрямо мястото, повода или фигурата.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия