Какво трябва да знаеш, когато оправяш външния си вид [част втора]

2016-04-14 13:38:00
Какво трябва да знаеш, когато оправяш външния си вид [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Най-вероятно се изкушаваш да пробваш много нови комбинации от сенки, червило или очна линия или пък къдрици с преса за коса, но не знаеш как да се справиш сама. Ето нашите съвети относно подобни питания.

 

Какви почистващи продукти да използваш? Избери такива, които не съдържат спирт и са с преобладаващи растителни съставки. Продукти без парабени и феноксиетанол, както и такива без оцветяващи агенти, ще намалят до минимум нежеланите реакции на кожата. Също така избягвай продукти със силни аромати. Чети внимателно етикета на продуктите и избирай такива, които са специално разработени за чувствителна кожа. Така ще си сигурна, че няма да се получи нежелана реакция.

 

Защо сутрин имаш лош дъх? Причината е натрупването на бактерии. По принцип преглъщанията го изчистват, но през нощта не го правиш чак толкова често. Така че измий зъбите си преди сън и след това почисти допълнително с конец. Не забравяй и езика си – по него също се натрупват доста бактерии. Снопчетата на четката за зъби също са благоприятна среда за развиващите се бактерии, които попадат в устата ти. Затова използвай четка за зъби с антибактериална защита. По езика се натрупват и налепи, които също са причина за лошия дъх. Тях можеш да отстраниш със сода, но ако не успееш, по-добре отиди при специалист.

 

 

Вредно ли е да не си почистила изцяло миглите от спиралата преди сън? Хубаво е всякакъв грим преди лягане да бъде отстранен изцяло. Старата спирала или друг грим на очите причиняват възпаления. Освен това рискуваш миглите ти да се накъсат и оредеят. Сложи памучен тампон напоен с мицеларна вода върху окото и задръж за няколко секунди. След това изплакни. Това ще ти помогне по лесно да почистиш засъхналата спирала.

 

Можеш ли да скриеш порите? Да, някои продукти помагат за това. Пробвай със серум. Той съдържа концентрация на бета хидрокси киселини, отговорни за излющването на мъртвите клетки, което помага за изглаждането на кожата.

 

Как най-лесно да достигнеш косата отзад с маша? Първо хвани кичурите от двете страни на лицето си и ги захвани с шнола на темето. След това издърпай задните кичури отпред върху раменете – това ще улесни достъпа на машата до тях.

 

Как освен с гъбичка, която поема много, да нанасяш фон дьо тен? По-ефикасният метод би бил да използваш четка за фон дьо тен. Материалът, от който е изработена (обикновено синтетичен) не поема фон дьо тена, но пък позволява гладкото му и равномерно разнасяне върху кожата. Друг добър и лесен начин е да използваш пръстите си. И запомни: посоката на движение винаги трябва да е отвътре навън, за да изгладиш контура на лицето си.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия