Как да имаш здрави и красиви нокти

2016-03-22 18:33:00
Как да имаш здрави и красиви нокти
Снимка: freedigitalphotos.net

Ръцете и особено маникюрът са много важни за една жена. Затова трябва да се обръща особено внимание на поддържането им. Ето няколко съвета как да имаш не само здрави, но и красиви нокти.

 

За по-здрави нокти. На първо място винаги слагай ръкавици, когато вършиш някаква работа. Това предпазва от увреждане и изсушаване не само ноктите, но и кожата на ръцете. Ограничи използването на пилата. Вместо това, изрязвай с ножичка много внимателно и в желаната форма ноктите, така че да остава съвсем малко за изпиляване. Причината е, че при нокти, които стават на люспи, движенията на пилата нанасят много фрактури на емайла, което увеличава разслояването. Преди да нанесеш лак, не пропускай основата.

 

Внимавай с безцветния лак. Прозрачните нокти стоят красиво, но само при няколко условия. На първо място нокътната плочка трябва да е гладка (без набраздявания и разслояване), да има нежен цвят в бледо розов нюанс (а не жълтеникав) и ноктите да бъдат не само оформени перфектно, но и чисти. Ако имаш някакво оцветяване или петънца, по-добре избери цветен лак, който да ги прикрие. А ако ти е свършил топ лакът, използвай прозрачния за такава цел.

 

 

Как да нанесеш лака? Първото, което трябва да направиш, е да оформиш ноктите идеално и да почистиш кутикулите. Лакът се нанася, като направиш една ивица в средата на нокътя, след което още две от двете страни. На кутретата една е напълно достатъчна. Ако нямаш време да изчакаш да засъхне и тогава да нанесеш втори пласт, просто не нанасяй такъв в този момент. Напластяването на недобре засъхнал лак не стои красиво и освен това прави покритието нетрайно.

 

Почистването на лака. Най-бързо и удобно е с гъба в бурканче, напоена с лакочистител. Но ако нямаш такава под ръка, можеш да го направиш и с класическите методи. Вместо памук обаче използвай тампони за разгримиране, по-лесно е Ноктите се почистват винаги в посока от корена към ръба. На финала задължително нанеси крем или масло за подхранване.

 

Изсушаване на лака. Забрави за сешоара. Тази идея е опасна за ноктите. За бързо изсушаване има два варианта. Единият е с топ лак, който освен това придава и допълнителен блясък. Другият е със спрей за изсушаване.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия