Възстановяване на косата

2016-03-17 17:42:00
Възстановяване на косата
Снимка: freedigitalphotos.net

Освен на лицето и тялото обърни внимание и на косата си, тъй като тя постоянно е подложена на стрес, особено при тийнейджърките, които постоянно я третират с преси и маши. Осигури ѝ допълнителна грижа, за да я подхраниш и възстановиш. Ето как.

 

Почисти косата си. Стилизантите, спрейовете и уредите изсушават кожата на главата и се натрупват върху косата. Виж как да почистиш тези наслагвания.

 

Стъпка едно. Внимателно среши цялата си коса. Хвани трисантиметров кичур и разреши с плоска четка, но в посока от края нагоре. Прави го внимателно, за да отвориш кутикула на косъма, което ще улесни по-доброто проникване на съставките.

 

Стъпка две. Нанеси ексфолиращ продукт върху суха коса, след това среши посока обратно на часовниковата стрелка. Когато работиш от лявата страна, реши косата си на дясно и обратното.

 

 

Стъпка три. Наведи главата си и среши цялата си грива от корена до върха. Натискай бодличките на четката към скалпа(използвай широката четка, тъй като тя е перфектна за почистване заради захващащата голяма площ), за да отстраниш слоя от мъртви клетки. Това ще ти осигури и по-добро проникване на подхранващите продукти. Накрая изплакни.

 

Направи си домашна маска. Разбий в купа два жълтъка, добави 3 с.л зехтин и разбъркай. Нанеси получената смес върху всеки кичур и остани така за около 30минути. Накрая изплакни. Жълтъците подхранват и омекотяват косата, а зехтинът осигурява повече блясък.

 

Придай допълнителен обем на косата си. Той започва от корените. Промени естествената черта на косата си, сресвайки я в обратната посока на растежа ѝ. Друг трик е да впръскваш в основата на косата балсам за повдигане на корените, който може да има стилизираща функция.

 

Кои продукти да замениш с нови?


Спрея без отмиване смени с подхранващ спрей.

 

Почистващите шампоани и балсами е време да бъдат заместени с подхранващи и заздравяващи шампоан и балсам.

 

Спрея за блясък трябва да бъде подхранващ, а не просто спрей.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия