Какво трябва да знаеш, когато оправяш външния си вид [част първа]

2016-04-13 17:47:00
Какво трябва да знаеш, когато оправяш външния си вид [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Най-вероятно се изкушаваш да пробваш много нови комбинации от сенки, червило или очна линия или пък къдрици с преса за коса, но не знаеш как да се справиш сама. Ето нашите съвети относно подобни питания.

 

Как моливът ти да не изчезва няколко часа след нанасянето?  Може да си прекалила с околоочния си крем тази сутрин, което не позволява добрата фиксация на цвета. Или моливът не е с подходящата текстура, ползвай такъв с дълготрайна формула. Но преди това нанеси върху клепачите си база, тя ще поеме натрупалото се омазняване и ще осигури матирана основа, а така гримът ти ще се задържи по-дълго. След това начертай линия с молива, като започнеш от външния ъгъл на окото и стигнеш до средата. Избягвай вътрешния ъгъл, тъй като там са слъзните канали и цветът бързо изчезва.  И все пак ако харесваш очите да са очертани изцяло, използвай водоустойчив продукт. Всеки друг молив няма да се задържи върху по-влажната кожа.

 

Кога най-рано след боядисване можеш да измиеш косата си с шампоан? Тъй като амонякът в перманентната боя отваря кутикулите на косъма, изчакай няколко дни, за да може цветът да се запечати добре. но ако само си освежила цвета с терапия за блясък, която затваря кутикулите, можеш да я миеш когато и да е.

 

 

Какво да правиш, ако един от ноктите на ръката ти се цепи? Ако нокътната плоча е започнала да се уврежда, лекуването е трудна работа. Разслояването често се появява в резултат на неволно нараняване на нокътя. Масажирай засегнатия участък, това ще осигури повече кръв и подхранващи съставки. Хидратацията е много важна, затова избягвай използването на изсушаващ лакочистител (вземи си такъв, който е без ацетон). Съветваме те да поддържаш маникюра си по- къс.

 

Нормално ли е да имаш цъфтящи връхчета? Разбира се, особено ако използваш всекидневно преса за коса. Но е препоръчително да ги подкъсяваш веднъж месечно. Това няма да позволи разразстването им нагоре по косъма. За да избегнеш появата им, използвай балсам без отмиване, преди да стилизираш със сешоар или преса.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия