Как да отстраниш козина от килима и мебелите

2016-03-30 17:38:00
Как да отстраниш козина от килима и мебелите
Снимка: freedigitalphotos.net

Отглеждането на животинче вкъщи си има и някои трудности, като почистването на жилището от многото трупаща се козина, особено ако кучето или котката има дълъг косъм. Но има лесни и интересни начини с подръчни средства да решиш бързо този проблем. Ето как.

 

Изключително удобство е да почистиш килима от козина с помощта на стъклочистачка: просто мини с нея и ще се удивиш колко лесно ще събере космите.

 

За мебелите с платнено покритие може да ползваш гумена ръкавица – малко я намокри и мини по дивана с няколко кръгови движения.

 

Старите дамски чорапи също са отлично средство: нахлузи един на ръката си като ръкавица и изтъркай нужното място – може да е подова настилка, фотьойл или дори да минеш по шкафовете, за да си сигурна, че и там няма да остане козина.

 

Мечето за боядисване е доста удобно – просто увий около валячето тиксо, но наопаки – с лепкавата част навън. И после мини желаната повърхност, все едно боядисваш.

 

 

Ако същевременно откриеш, че не само заради космите мебелите/килимите не изглеждат добре и имат нужда от почистване с още нещо, можеш да използваш содата. Тя е всеизвестно почистващо/избелващо и най-вече безопасно средство. Ето за какво друго върши работа тя.

 

Содата може да те спаси от раздразненията по кожата и сърбежа, ако те е ухапала оса или пчела. Просто направи кашичка от сода и вода и нанеси на ухапаното място.

 

Ако е твърде студено или нямаш време да изкъпеш кучето, а трябва да го направиш именно сега, напръскай козината му с разтвор на сода и я разреши. Така бързо ще премахнеш миризмата, козината ще стане гладка и ще изглежда доста по-добре.

 

Содата се справя успешно с огъня, затова дръж едно пакетче близо до печката: ако внезапно нещо пламне при пържене например, просто насипи сода върху пламъка. Така ще се справиш успешно със ситуацията.

 

Избели си зъбите със сода. Особено при пушачите, много действа. Но не трябва да прекаляваш, тъй като процедурата накрая дава обратен ефект.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия