Как да подредиш дома си

2016-03-08 19:01:00
Как да подредиш дома си
Снимка: freedigitalphotos.net

Домът на всеки тийнейджър е неподреден, да не говорим за младежите, които живеят вече в отделно жилище. Това е шок за тях, особено когато дойде моментът да започнат да се занимават не само с чистенето, ами и с плащането на сметки. Така всичко се превръща в пълен хаос. Идва момент обаче, когато трябва да се въдвори ред. Ето няколко идеи как това да се случи.

 

Как да спестиш време? На всички им е досадно да се занимават с чистене, особено на младите, които имат далеч по-приятни занимания. Така че разпредели домашните задължения през седмицата, а не ги събирай в един ден. Сряда например може да е ден за прахосмукачка, а петък – за пране. Така работата няма да ти тежи и постепенно ще свикнеш да планираш оптимално дейностите, за да ти остава време и за удоволствия. Когато става дума за плащане на сметки, хитър начин да спечелиш време, е като всички битови сметки се плащат от карта, вместо да губиш време да се редиш на няколко опашки.

 

 

Организирай се. Направи списък с нещата, които трябва да направиш, събери всички сметки и известия, които получаваш или вече си платил/а в една кутия. Така ще си спестиш хаоса, а и лесно ще откриваш търсената бележка, когато се наложи. Кутиите са много добро решение и за различни дребни вещи, които иначе се търкалят по шкафовете, а понякога и извън тях. В стъклените буркани и шишенца пък може да прибереш пирони, винтове и гайки.

 

Рециклирай. Освен че така използваш старите вещи за нещо полезно, рециклирането ще ти помогне да се отърсиш от стреса. То е креативно и занимателно хоби, развива фантазията, действа успокояващо и повишава настроението. Кухненските прибори например би могла да държиш в по-висока консервена кутия, чиито стени преди това си облепила със салфетки на принципа на декупажа. Старата кошница украси с винтидж дантели и използвай вместо кош за пране.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия