Как да се гримираш и приготвиш набързо [част първа]

2016-03-09 15:22:00
Как да се гримираш и приготвиш набързо [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Когато бързаш и времето те притиска (особено в ежедневието), често пъти оставаш без грим. А си е друго, когато сложиш лек молив за очи, който подчертава погледа и приведеш всяка част от тялото си в приличен вид. Ето няколко съвета как да се гримираш и приготвиш бързо и в същото време да се получи добре.

 

Използвай редовно автобронзант, така че сутрин, когато станеш, да се радваш на блестящ,бронзов тен (така няма да забелязваш и малките несъвършенства по кожата си). За зимният период ти препоръчваме да поддържаш тена си от лятото с мляко или лосион за постепенен загар.

 

Избягвай ярките тонове. Вместо ярките тонове се спри на палитра сенки за очи в натуралната гама и заложи на кафяво-розов руж. Така дори да си начинаеща в гримирането, няма опасност да се направиш на клоун. Плюс това ежедневният грим не трябва да е тежък. По-ярките тонове са за вечерта в бара и дискотеката.

 

Съкрати максимално времето за подготовка. Започни с хидратантен крем, като заложи но такъв със слънцезащитен фактор. Дори и през студения период слънцето може да нанесе поражения върху кожата ти, ако не я защитаваш. След тази процедура нанеси фон дьо тен, който се слива с цвета на тена ти. После мацни мъничко коректор върху пъпките (ако имаш, разбира се), за да неутрализираш несъвършенствата.

 

 

Използвай многоцветна пудра. Златистите частички в блестящите пудри подчертават тена ти и придават на кожата топъл и сияен вид.

 

Пробвай по-лек вариант на опушен грим. Нанасянето на прекалено много грим върху клепачите може да утежни погледа ти. Вместо това, за да подчертаеш очите си, използвай тъмен молив (но не стандартния черен), който размажи с клечка за уши, и спирала за обем, чиято четка да достига без усилия до всяка една мигла.

 

За вечерта. Тук вече можеш да заложиш на три неща: тъмно червило (в повечето случаи червеното е най-секси и най-използваното), секси виолетов (например) молив за очи и матиращ борнзант, който ще омекоти тена ти на вечерна светлина.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия