С какви продукти гримът ти да не се разтича

2016-03-13 19:28:00
С какви продукти гримът ти да не се разтича
Снимка: freedigitalphotos.net

Всички момичета знаят колко е досадно и неудобно, когато гримът им се разтича. Да не говорим моментите, в които той трябва да издържи цял ден, пък на всичкото отгоре е нетраен и накрая изглежда като че все едно си забравила да го махнеш от предната вечер. Ето няколко съвета кои продукти да замениш и то с какви, за да не ти се разтича повече грима.

 

Фон дьо тенът и пудрата замени с тонизиращ и хидратиращ крем. Той би ти осигурил леко покритие, слънчева защита, както и постоянна хидратация на кожата. Търси такива продукти, които съдържат и антиоксиданти като витамин С и Е, както и успокояващи и омекотяващи съставки като алое.

 

Вместо тежка черна спирала, използвай цветна. Разнообрази като вземеш спирала в някой по-забавен цвят като тюркоаз (изключително модерен в последната година) или виолетов, за да има повече игра в погледа ти. Ако имаш светли очи, нанеси един пласт от цветната спирала върху стандартната, която използваш. В случай, че очите ти са с тъмен ирис, използвай по-дързък цвят вместо черния.

 

 

Пробвай да забравиш за матовото червило и сложи такова с розов блясък. Използвай цветен балсам за устни, който освен че ще ги подхрани, ще ги предпази от агресията на слънцето (те лесно могат да изгорят, ако не са защитени, тъй като не съдържат естествения за кожата меланин). Освен това търси такива, които съдържат и антиоксиданти като витамин Е. Знаем, че класата и сексапила на червеното матово червило никое друго не може да го замени, но бъди от време на време разнообразна и практична.

 

За да можеш да отстраниш успешно грима, но и да щадиш кожата си, използвай най-вече мицеларна вода. Тя е почиства най-добре и съдържа най-малко химикали. Освен това можеш да вземеш и почистващ продукт, който е с кремообразна, неизсушаваща формула и включва комплекс от антиоксиданти. Освен че ще почисти добре кожата ти, той ще я защити от свободните радикали, причинени от слънцето.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия