Масаж на ухото

2016-03-01 11:06:00
Масаж на ухото
Снимка: freedigitalphotos.net

Според специалисти, който често трие с два пръста долната част на ухото си, е несигурен в себе си и нервен; който подръпва и двете си уши, не може да вземе някакво решение, а който се почесва зад ухото, готви някаква дяволия. Всъщност тези жестове могат да показват някаква здравословна нередност. А масаж на правилните места на ушната мида може да те избави от някои проблеми със здравето.

 

Как се прави масаж на ухото? Независимо какво те боли, най-напред прави общ масаж на ухото и едва тогава преминавай към масажа на различни точки и зони. Масажът се прави внимателно, в повечето случаи с два пръста: с показалеца и безименния пръст. Най-напред се трие повърхността на ушната мида с леко спираловидно движение: от отвора на слуховия проход нагоре и по формата на ухото се слиза до най-долната му част. След това ушната мида се улавя с три-четири пръста и се трие от двете страни, докато кожата се зачерви леко и ухото се затопли приятно. Едва тогава се пристъпва към масаж на отделните зони.

 

 

С кръгообразни движения трий между два пръста долната част на ухото и леко потупай с нокти по външната му страна. Това помага при възпаления на устната кухина, при зъбобол, безсъние и нервност, но също и при късогледство.

 

Трий, масажирай и потупвай с нокът извивката на ушната мида при различни възпаления: гърлобол, високо кръвно налягане, висока температура, запек.

 

Масажирай и трий горната част на ухото при  болести на кръвообращението, сърцето и кръвоносните съдове, при нарушения на храносмилането и при заболявания на кръвта и кожата.

 

Долната част на ухото масажирай при травми и при болки в шийните прешлени. Ако е засегнат гърбът, масажирай средната част на ухото, а най-горната се масажира при болки и травми на гръбните прешлени. Същите места се масажират и при болки в мускулите на същите части на тялото.

 

Хубаво е ухото да се масажира в превантивно най-малко два пъти дневно: сутрин след събуждане и вечер преди заспиване. Който намери време, може да го масажира и преди обяд. При масажиране на ушите дишай дълбоко. Ако направиш масажа добре, ще усетиш топлина в ухото.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия