Неща, които да знаеш за външния си вид

2016-03-07 17:15:00
Неща, които да знаеш за външния си вид
Снимка: freedigitalphotos.net

Повечето момичета обръщат много внимание на външния си вид. Но не винаги могат да се справят сами и задават въпроси. Ето отговорите на някои от тях.

 

Трябва ли цветът на педикюра и маникюра да е един и същ? Цветовото съответствие е много важно, но не е задължително да е еднакво. Просто използвай два нюанса, но да са от една и съща цветова гама. Например по-тъмно виолетово за ноктите на краката и лавандулов нюанс на ръцете. Педикюрът по принцип е по-голям хит през лятото, когато се носят сандали и краката са показ, особено на плажа. През останалото време те са покрити и не е от толкова голямо значение. Тогава може да не слагаш изобщо лак, но и да не се съобразяваш толкова с цветовете.

 

Устните ти са сухи и когато сложиш червило, то стои на резки и бързо пада. Как да го омекотиш? Кожата на устните бързо се изсушава и губи хидратация. Използвай балсам, за да ги изгладиш и овлажниш. Това ще задържи цвета по-дълго време върху тях. Не е зле да използваш червило, чиято формула от Омега 3 и витамин Е осигурява концентрирана грижа за устните ти. Така освен наситен цвят, те ще имат и много добра хидратация.

 

 

Сърби те скалпа и ти се появява пърхот. Как да го предотвратиш? Сухият, сърбящ скалп, съчетан с поява на пърхот е често срещан проблем. За да се справиш с него, използвай специално разработени шампоани, които се борят с гъбичката причинител на пърхота и успокояват неприятния сърбеж.

 

Кожата на лицето ти на места е суха и мазна. Какъв хидратиращ продукт да използваш? Можеш да решиш и двата проблема като използваш крем гел навсякъде. Текстурата му е лека, но прониква по-дълбоко в кожата, за да достави хидратация там където е необходимо. Използвай сутрин и вечер продукта.

 

Моливът под долните мигли винаги се размазва. Използвай водоустойчив молив за очи. След като го нанесеш, леко мини с четка за сенки върху линията на молива, за да не стои прекалено графично и да я направиш по-устойчива. Накрая сложи прахообразна пудра върху зоната под очите. Това ще попречи на естествените масла на кожата да развалят грима ти.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия