Какво не обичат устните ти

2016-02-24 18:54:00
Какво не обичат устните ти
Снимка: freedigitalphotos.net

Ако искаш да имаш хубава усмивка и меки секси устни, заложи на модерните средства, съчетаващи в себе си наситен цвят и ефективна защита от лошите атмосферни условия. Ето още информация.

 

Винаги след измиване на лицето нанасяй подхранващ балсам, защото продуктите за почистване могат да предизвикат раздразнение и сухота.

 

Не облизвай устните си, когато си навън, за да не изсъхват и да не се лющят. Слюнката съдържа киселини, които проникват в кожата и я набраздяват. Ако устните ти вече са изсъхнали, не късай кожичките със зъби, а ги намажи с дебел слой подхранващ балсам. Късането на кожички, на което и да е място (нокти, устни) предизвиква болка. След това използвай щадящ ексфолиант, за да отстраниш мъртвите клетки.

 

Устните ти ще заздравеят по-бързо, ако им осигуриш постоянна хидратация. За целта използвай по-мазен балсам или масло. Пчелният восък ще ти свърши до6ра профилактична работа, за да се чувстват устните ти здрави и гладки.

 

 

Слънцезащитните филтри в козметичните продукти също могат да причинят раздразнение на устните. Затова, ако са сухи и увредени, откажи се от червилото с SPF.

 

Изкуствените ароматизатори и някои ефирни масла могат да причинят алергия. Официален списък на потенциално опасните съставки няма, защото всеки организъм реагира различно на тях.

 

И все пак стой далеч от продуктите, в които има иланг-иланг, лавандула, евкалипт, чаено дърво. Ако си склонна към алергии, избирай такива, в които няма ароматизатори. Понякога проблемите с устните могат да бъдат предизвикани не от времето или козметиката, а от начина на хранене. Лошо им влияят сочните цитрусови плодове, ананасът и солените храни.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия