Идеи за декорация на дома според зодията [част първа]

2016-02-19 15:59:00
Идеи за декорация на дома според зодията [част първа]
Снимка: iStock

Цветовете оказват голямо влияние върху нас и нашето настроение. Ако искаш да си в максимален синхрон със себе си, виж как да декорираш дома си според зодията, която си:

 

Овен – ти си изключително енергична личност, изпълнена с импулсивност и оптимизъм. Обичате самоинициативността и заради това много хора те харесват. Хубаво е да позволиш на авантюристичния ти дух да озари жилището ти. Постави на видни места сувенирите, които си си купил от екскурзиите, на които си бил. Хубаво е да сложиш червеникави нюанси на места, силни метали и 1-2 антични акцента в дома си. Домът ти ще бъде максимално уютен, ако из него има малки спомени от и за хората, които обичаш.

 

 

Телец – ти си търпелив, решителен и лесно се привързваш. Не си падаш по промените и трудно се разделяш с вещите си. Затова е добре да извадиш на показ колекциите си като декор – може да ги подредиш във витрина или да ги сложиш на някое видно място. Телците обикновено си падат по антиките. Трябва да успееш да намериш баланса между „мъжкото“ и „женското“. Например, ако имаш колекция от фин порцелан, подреди я до кожен стол.

 

Близнаци – ти си адски жизнен, непокорен умен и обожаваш да си общуваш с хората. Цениш свободата и възможността да се себеизразяваш. Декорирай дома си по начин, по който да го превърнеш от креативно кътче в горещо място за забавление. Направи обстановката топла и оживена, като може да вземеш идеи от някое списание или от интернет. След това направи дома си готов за парти, като добавиш табуретки и много повърхности, на които гостите може да оставят своите чаши.

 

Рак – за вас най-важните неща са традицията и носталгията. Повечето Раци прекарват голяма част от свободното си време в кухнята. Затова трябва винаги да бъде чиста и подредена, за да ви е уютно там. Напълни дома си с елемнти, които напомнят за морето – морски цветове, бурканчета с пясък, мидички и т.н. Също така е добре да въведеш в декорацията силни метали и най-вече сребро, които да потушат цялата топлина.

 

Лъв – ти си екстравагантна, ентусиазирана и креативна личност, която е господар на собственото си кралство. Ти обичаш лукса и не е нужно да имаш много пари, за да изглежда дома ти като модерен Версай. Единственото, от което имаш нужда, е креативност. Имай предвид, че целия блясък има нужда от хладен и отпускащ фон, за да не бъдеш засплепен от светлината. Белите стени, хладната светла гама, елементите в ярко розово и златните акценти ще успеят да балансират нещата. „

 

Дева – ти си земен, работлив и практичен перфекционист. Ти си чувстваш уютно, когато в дома ти има ръчно изработени сувенири, буркани с конфитюр и т.н. Твоята цел е домът ти да бъде изпълнен с функционални вещи. Също така не бива да бъде бляскав, по-добре да е семпло, красиво и уютно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия