За какво да използваш старите кърпи

2016-02-18 17:39:00
За какво да използваш старите кърпи
Снимка: freedigitalphotos.net

Всеки има стари кърпи, които се чуди какво да ги прави. Ето няколко идеи как би могъл/а да направиш от тях полезни неща, които да използваш за банята, например.

 

Чехли за баня. Такива чехли обикновено има в луксозните хотели и са голямо удобство. Така не оставяш мокри следи по дървения под, излизайки от банята. Спестяваш си риска от неприятно, а понякога и опасно подхлъзване на мокрия под. И не на последно място – докато стигнеш до спалнята, за да обуеш чорапи, краката ти са вече приятно подсушени. За да си направиш такива чехли не е нужно кой знае какво майсторство. Стъпи на лист хартия с боси крака и очертай стъпалата си, след което изрежи по контура. Наложи двата шаблона върху картон и изрежи, но оставяй толеранс по няколко милиметра от всички страни. По същия начин изрежи две двойки стъпки от стара хавлиена кърпа за баня. Постави единия чифт под картонените форми, а другия отгоре и заший с конец от край до край. Ако искаш да е по-меко, може да пъхнеш вътре малко вата. На финала изрежи една по-широка ивица или две ленти, които да кръстосаш, след което ги заший от горната страна, за да може да пъхаш пръстите на краката.

 

 

Масажна ръкавица. От по-груба хавлиена кърпа си уший ръкавица с един пръст за банята. Ако не можеш да кроиш, може да зашиеш просто два правоъгълника от три страни и от четвъртата да пъхаш ръка. Тази ръкавица е чудесна за масаж под душа. Освен че има ексфолиращ ефект, тя е и по-добрият вариант за сапунисване от гъбата, ако имаш по-нежна и деликатна кожа.

 

Декоративно леко одеяло. Ако в дома ти по една или друга причина са се събрали повече хавлиени кърпи в различни цветове и размери, използвай ги творчески. Би могла например да си направиш лека завивка, която да мяташ на краката си, докато гледаш телевизия. Предварително нарисувай на лист шарката, която искаш да изобразиш. След това нарежи на различни парчета кърпите, така че да съответстват на рисунката, и ги заший едно за друго на принципа на пачуърка. Ако материята се разнищва е добре предварително да поръбиш парчетата.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия