Как различните цветове влияят на настроението ни

2016-02-18 15:30:00
Как различните цветове влияят на настроението ни
Снимка: iStock

Цветовете не са просто начин да разнообразим дрехите и дома си. Те имат изключително важна роля в интериорния дизайн и ако ги използваме правилно, ще успеем да създадем уникална атмосфера у дома. Различните нюанси на цветовете или няколко ярки акцента могат да ни мотивират, да ни развеселят или да ни помогнат да се отпуснем и релаксираме.

 

Виж няколко ценни съвета, които ще ти бъдат от полза, ако скоро ще ремонтирате вкъщи:

 

Бяло – това е изискан цвят, който вдъхва сдържаност и спокойствие. Той е подходящ за създаване на проста, чиста и спокойна атмосфера.

 

Черно – това е много силен цвят, който в същото време е невероятно прост и елегантен. Не е подходящ за спалнята или хола, но е идеален за стая, която се ползва като домашен офис. Много е важно обаче да имате достатъчно източници на светлина, за да не изглежда стаята малка и неприветлива.

 

 

Кафяво – това е топъл и уютен цвят, който създава чувство на спокойствие, комфорт и надеждност. Кафявото е подходящо за създаване на проста и стабилно стъпила на земята атмосфера.

 

Оранжево – това е един топъл и изключително приятен цвят. Подобрява апетита и създава усещане за благополучие. Оранжевото е подходящо за хола, защото ще накара гостите ви да се чувстват като у дома си. Трапезарията и кухнята също могат да бъдат решени в оранжево.

 

Жълто – този цвят е подходящ само като акцент. Жълтите стени не са никак добра идея, но няма да сгрешиш, ако се сдобиеш с жълти килими или други аксесоари.

 

Зелено – то е доста успокояващ и релаксиращ цвят. Може спокойно да боядисаш спалнята или хола в зелено.

 

Синьо – меките му нюанси и морско синьото са подходящи за спални декорации. Тюркоазеното изглежда много красиво в комбинация с бяло. Много хора използват синия цвят в банята си, защото го свързват с въздуха и водата.

 

Лилаво – този цвят подклажда сексуалното желание. Лилавото много си отива със сиво и е изключително подходящо за спалнята.

 

Розово – повечето хора го възприемат като момичешки цвят и затова са склонни да го отхвърлят. Има обаче много хубави нюанси на розово, които ще направят интериора свеж и луксозен. Този цвят е подходящ за бебешки стаи.

 

Червено – както всички знаем, това е цветът на страстта и енергията. Червеното е подходящо за хола, но трябва да се използва в умерени количества, иначе стаята ще придобие отблъскващ вид.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
mario_sf
преди 8 години

blue.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия