Какво се крие зад походката ти [част втора]

2016-02-01 19:02:00
Какво се крие зад походката ти [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Каква е характерната ти походка: като на манекенка върху моден подиум или по-скоро мъжка, решителна и делова? Начинът, по който вървиш, подсказва какъв е характерът ти. Ето какво говори походката за теб.

 

 

С високо вдигната глава. Може да изглежда, че си надута, но всъщност не е така. Хората с гордо вдигната глава изглеждат надути, но не са такива по характер. Мислят, че ще разрешат всичките си проблеми със силна воля. Този начин на ходене доста често е и като защитна реакция. Някои хора, за да не изглеждат слаби, вдигат главата си и се преструват на железни. Може би в миналото са били наранявани и не искат това да им личи и камо ли да се повтаря. Правилата, от които се ръководят в живота, е да бъдат изпълнителни и точни винаги и във всичко. Главата горе, брадичката вирната високо – изглеждаш самоуверена, но всъщност това е лъжливо впечатление. Ако решиш да промениш походката си, прави следното упражнение: седни на стола с крака, прибрани един до друг, и гръб, опрян в облегалката на стола. Постави ръцете зад тила и издишай. Приближи брадичката към гърдите и задръж в тази поза 10 секунди. Плещите трябва да бъдат отпуснати. Повтори 10 пъти.

 

С наведена глава. Тази походка е типична за хората, затворени в себе си, но и за алчните също. Неудовлетворени личности, които имат чувството, че все нещо не им достига, че животът е несправедлив към тях. Повечето хора с такава походка са затворени, вглъбени в себе си. Стремят се да решават проблемите с един замах, бързо и отведнъж. Тази стойка е типична и за хора, които прекарват дълго време пред компютъра. Ако искаш да я промениш, опитай със следното упражнение. Седни на пода, подпри гърба си в стената, под главата си постави възглавница. Краката трябва да бъдат допрени един до друг и леко свити. Издишай и притискай главата все по-назад. Задръж в тази поза 20 секунди. Повтори упражнението 3 пъти. Опитвай се да ходиш понякога с книга върху главата.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
an7raks
преди 8 години

То излиза, че няма правилна походка, ако някой ви чете простотиите...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия