Може да се сдобиеш с автомобила на Джеймс Бонд – Aston Martin DB10

2016-01-25 14:14:00
Може да се сдобиеш с автомобила на Джеймс Бонд – Aston Martin DB10
Снимка: Reuters

Другият месец най-големите фенове на Джеймс Бонд могат да се сдобият с DVD на филма „Спектър“. По този повод аукционната къща “Christie`s” организира търг с 24 предмета от филма.

 

На 18 февруари (четвъртък) най-богатите почитатели на поредицата ще могат да наддават за автомобила Aston Martin DB10. Серията бе направена специално за филма и от нея има едва няколко коли.

 

Две от тях са произведени като демонстрационни екземпляри и не са участвали в снимките. Една от тези коли ще се продава на аукциона.

 

 

Това е първият DB10, който се обявява за публична продажба и е единственият автомобил, който има специална табелка с подписа на актьора Даниел Крейг.

 

Британската марка участва в половината филми за Джеймс Бонд, като за пръв път това се случва през далечната 1964 година в “Goldfinger”.

 

След направено проучване става ясно, че 90% от клиентите на Aston Martin са се повлияли от поредицата за агент 007.

 

Автомобилът наистина е уникален с своя 4.7-литров V8 двигател и няма човек, който да не иска да го притежава, но проблемът е, че не е сертифициран за използване по пътищата и няма гаранция.

 

На аукциона освен автомобила, ще се продава и часовникът Omega Seamaster 300, носен от Даниел Крейг във филма, на начална цена от 20 000 eвро.

 

На онлайн сесията, организирана от търга, която ще се проведе от 16 до 23 февруари на адрес christies.com/spectreonline, ще се предлага лаптопът, ползван от техническия гений Q (Бен Уишоу) на начална цена от 5 000 евро.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия