Как да имаш страхотен поглед

2016-01-17 17:03:00
Как да имаш страхотен поглед
Снимка: freedigitalphotos.net

Днес момичетата се гримират по най-различен начин, но секси опушен грим (особено ако е в различен от черното цвят) ще привлече доста вниманието. Подобен грим прави очите да изглеждат по-големи, дръзки и ярки. Ето как да постигнеш такава визия.

 

Първа стъпка. Нанеси върху цялото лице отразяващ светлината праймър (малко количество), той ще озари кожата ти и ще направи фон дьо тена по-дълготраен. После сложи база, в посока от центъра на лицето към периферията. Постави коректор под очите и върху малките несъвършенства.

 

Втора стъпка. С пухкава четка нанеси матираща бронзираща пудра върху цялото лице. След това повтори върху челото, носът, брадичката и скулите. Върху ябълката на скулите сложи розов руж, за да имам руменина.

 

 

Трета стъпка. Запълни празните участъци между веждите с молив, после среши косъмчетата нагоре с четчица, за плавно преливане на цвета. Постави светъл цвят сенки върху цялата повърхност на клепача, а за сгъвката заложи на светло кафяво. Очертай линията под миглите с молив (повдигни леко косъмчетата с безименния пръст  за по-лесен достъп). По този начин ще придадеш дълбочина на погледа.

 

Как да постигнеш опушен ефект? Очертай горната част на клепача с молив за очи (по-голям ефект ще получиш, ако бъде с цвят, различен от черното, но нека бъде според вкуса ти). Отдолу с по-голяма четка за сенки за очи, нанеси сенки с блестящи частици (отново трябва да избереш какъв цвят да бъдат). Те придават игривост и допълнителен ефект на окото, отколкото само с молив да бъде грима. След това трябва да направиш ясни очертания – сложи втори слой от сенките, но този път използвай плоска и твърда четка, която да бъде предварително навлажнена с вода. Не се притеснявай да оцветиш и долните мигли, по този начин очертанията ще станат по-интензивни. Следващата стъпка е проследяването – очертай вътрешното ъгълче отдолу на клепача със същия молив, с който започна всичко.

 

Четвърта стъпка. Допълни визията с червило в телесен или леко розов цвят (независимо какъв цвят си избрала за сенките и моливите, розовото и телесното са универсални). Финиширай със спирала, отново съобразена с гамата на молива, а може и с черно. Просто другите цветове са по-необикновени и интересни, тъй като черното в най-използваното за молив и спирала. Но няма лошо да заложиш и на класиката, ти избираш.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия