Как веждите и миглите ти да изглеждат страхотно

2015-12-08 19:02:00
Как веждите и миглите ти да изглеждат страхотно
Снимка: freedigitalphotos.net

Когато се гримираш, най-важното правило, което трябва да спазваш винаги, е да преобладава само един акцент. В повечето случаи това са или очите, или устните. Този сезон има две тенденции, които са тотален хит и които покриват точно тези два акцента. Едната приковава погледа върху устните, които са с много тъмно червило. Другата изписва очите и веждите, превръщайки ги в изкусителен акцент. Нека обърнем внимание на втората тенденция. Тя се постига лесно, но е важно да спазваш някои основни правила. Ето кои.

 

 

Формата на веждите. Този сезон добре оформените вежди са не просто част от грима, а аксесоар на лицето. Модерни са сресаните, плътни - нито твърде фини, нито прекалено дебели, красиво извити, естествени вежди. Изрисуваните вече не са на мода. Естествените могат да по бъдат фризирани и оформени по ефектен начин. Но те трябва да бъдат съобразени задължително с формата на лицето и отчасти с цвета на косата. Обикновено на блондинките и жените със светлокестенява коса не стоят добре твърде тъмни вежди и обратно. Жените с овални лица са най-облагодетелствани, тъй като изглеждат добре с всяка форма вежди. Но ако оформят ъглите на веждите една идея по-високо, ще бъде най-добре. За кръглите лица е добре веждите да бъдат с по-изострени ъгли и по-високи, за да издължат овала. Тесните и продълговати имат нужда от по-издължена форма, която да разшири леко лицето. Малко да по-специфично е положението при сърцевидните и квадратните лица. В първия случай първия случай акцентът е фиксиран върху очите, тъй като там е най-широката част на лицето. Затова не бива да се прекалява с оформянето на веждите. Те трябва да са с мека, незабележима извивка. Във втория случай обаче е добре да бъдат акцент, за да компенсират широката челюст.

 

Миглите. Повечето жени са любителки на пърхащите мигли. Има два начина да постигнеш този впечатляващ ефект. Единият е, като използваш ефектни изкуствени мигли, другият - чрез правилно избрана спирала. В първия случай задължително заложи на качествен продукт, тъй като все пак го слагаш върху собствените си очи. Компромисът с качеството е немислим, тъй като крие рискове от зачервяване на очите до алергична реакция. При спиралата пък има няколко правила и ако ги спазваш, ще имаш наистина впечатляващи мигли. Важно е да съобразиш вида на спиралата с ефекта, който искаш да постигнеш. Черният цвят е универсален, но нищо не пречи да сложиш и един по-нетрадиционен цвят, пък и сега това е модерно. Само внимавай с цвета и го съобрази с този на очите. Повтаряй спиралата само при нужда и само след като вече засъхнала. Също така винаги я нанасяй от основата към върха на миглите.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия