Някои от грешките, които допускаш при нанасянето на грим

2016-01-12 19:49:00
Някои от грешките, които допускаш при нанасянето на грим
Снимка: freedigitalphotos.net

Вярно е, че основната функция на гримът е да подчертава лицето и неговата красота. Никой не се съмнява, че нанасяш сенките и червилото с най-добри намерения и с желание да изглеждаш добре. Понякога обаче не се получава добре и се нуждаеш от някакъв съвет, за да се получи както трябва. Ето някои от грешките, които допускаш при нанасянето на грим и как да ги коригираш.

 

 

Устните ти са прекалено бледи. Естествените цветове за червилата са на мода винаги, но жените понякога трябва да внимаваш с тях. Целта на повечето жени е да изглеждат естествени, но в някои случаи това изиграва лоша шега. Всички имат нужда от цвят. Не е необходимо да е нервен или ярко розов, но се огледай за продукти, които имат подобен нюанс. Спри да разчиташ само на сигурните цветове. Експериментирай, защото може да се окаже, че дори и ярките цветове стоят естествено на теб, защото ти отиват.

 

Гримът на очите ти е незавършен. Ако използваш неподходящ цвят на сенките или пък ги поставяш по неправилен начин, клепачите ти ще изглеждат сухи и незавършени. Много жени имат навика просто да слагат някакъв цвят на клепача. Сенките ти трябва да бъдат положени на блестяща основа. Това ще ги задържи по-дълго на място и ще направи погледа ти блестящ, което е от значение, особено ако използваш бледи цветове като шампанско, светло бежово и кафяво. Ако си падаш по светлите цветове, сложи по-тъмен акцент с черен молив например. Поставяй го на тънка линия в основата на миглите. Добре нанесената очна линия помага на сенките да изглеждат по-добре и придава уникална форма на окото. Опитай да експериментираш с цветовете. Ако използваш сенки с цвета на косата или тъмно сини, ще се учудиш как изпъкват очите ти.

 

Слагаш прекалено много спирала. Обилното количество спирала кара миглите да изглеждат като вкаменени. Дори и очите ти да изглеждат добре гримирани, зле нанесената спирала е в състояние да разруши изцяло доброто впечатление. За да избегнеш каменния вид на миглите си, винаги използвай нова спирала. Ако тя е на повече от 3 месеца, вече е изсъхнала и нанесена изглежда нееднородна. Колкото по-мазна е спиралата, толкова по-добре ще изглежда тя на миглите ти. Ако се случва да нанасяш 2 или дори 3 слоя от нея, това не е твоята спирала. Използвай продукти, които ще направят миглите ти по-гъсти и дълги, дори и когато не са гримирани. Лицето ти изглежда мазно. Не бъркай блясъка с мазната кожа. Мазната кожа изглежда мръсна, а блестящата кожа е прекрасна. Как да направиш кожата си блестяща? Ако използваш руж, нанеси го веднага след като си сложила фон дьо тена. Не си позволявай да го слагате директно върху кожата, защото той се разлива и се напластява в порите. Ако през деня ти се стори, че кожата ти започва д се омазнява, нанеси малко пудра дори и вече да си гримирана. Препоръчват се меки, почти прозрачни пудри, които само матират лицето.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия