Как да избереш правилния ароматизатор за стаята си

2016-01-10 16:31:00
Как да избереш правилния ароматизатор за стаята си
Снимка: freedigitalphotos.net

Много е хубаво, когато влезеш в стаята си да ухае на хубаво. Ароматът трябва да създаде атмосфера на уют и спокойствие. Ето как да го избереш правилно.

 

Трябва да избереш това ухание, което е най-необходимо на тялото и духа ти в дадения момент. Затова помириши различни миризми и избери тази, която ти харесва най-много, тя ще подейства най-добре на организма и психиката ти тук и сега. На този принцип са основани дори някои медицински диагностични методи. Не трябва да забравяш обаче, че всеки аромат действа по свой начин и създава определен микроклимат в помещението, което ухае. Затова е необходимо да се съобразиш и със случая.

 

 

Ако искаш да създадеш романтична атмосфера за любимия, избери мускус. Той разнася топло и приятно ухание, което стопява напрежението и ви кара да се чувствате уютно, но в същото време действа като афродизиак и усилва половото влечение. С тази цел са го използвали още древните араби и юдеи. От векове мускусът е бил основна съставка в различни вълшебни смеси, забъркани за любовни магии.

 

Ако искаш да премахнеш стреса от напрегнатия учебен/работен ден, избери ванилията. Уханието ѝ ще ти помогне да се отпуснеш и успокоиш, ще активира положителното мислене и ще се справи с негативните емоции. Нежният и сладък ванилов мирис ще ти подари усещането за уют и защитеност, ще свали нивата на тревожност и страх на подсъзнателно ниво. Всички знаем, че ванилията действа също и като афродизиак. Сладкият ѝ аромат еуфорично въздейства на нервната система и така той събужда сексуалното желание както при мъжете, така и при жените.

 

От индийски/Фън Шуй магазин пък можеш да си купиш индийски аромати или ароматни пръчици. С тяхна помощ ще промениш атмосферата в стаята си. Подходящи са за неутрализиране на неприятни миризми, цигарен дим или за пречистване на атмосферата. Прието е, че чрез пръчиците се общува с божествата или духовете. Димът на пръчицата прави мислите на молещия се прозрачни и божеството може да види, доколко човек е искрен. Също така, се смята че огънят прогонва лошото и привлича добрите сили. Така, димът на пръчицата се превръща в пратеник за молитвите на хората до божествата на Небето. Благодарение на пречистващите и медицинските свойства на ароматните субстанции се формира популярната Аромотерапия, или лечение чрез аромати. Също така ароматите са силно въздействащ афродизиак и често се използват за подобряване на вътрешната хармония на тялото. Ето как да ги използваш – запали и с леко махване загаси пламъка. Остави пръчицата да тлее за 5 до 10 мин. За да загасиш, потопи тлеещия връх в капка вода. Около половин един сантиметър са достатъчни за ароматизирането на средно голямо помещение.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия