2016 – годината на маймуната

2015-12-24 12:10:00
2016 – годината на маймуната
Снимка: freedigitalphotos.net

Още преди 2000 години китайците са измислили 12-годишния календарен цикъл, в който всяка година съответства на определено животно. Ние, европейците, може и да не се влияем много от него, но харесваме символиката на източния календар и в навечерието на поредната Нова година мнозина от нас съобразяват с него своите подаръци, бижутата си, тоалета си. Предлагаме ти любопитни съвети и идеи за празничната нощ, които да насърчат през 2016-а - Годината на Огнената маймуна – успеха, късмета и благоденствието в живота ти.

 

Относно бижутата. Златни, метални, позлатени, обсипани с истински или синтетични камъни украшения са задължителен аксесоар не само за новогодишната нощ, а и през цялата 2016г. Тъй като през годината червеното ще бъде най-актуално, късмет ще привличат всички червени камъни – гранат, рубин, огнен опал, както и камъни с огнен, вулканичен произход, какъвто е обсидианът. Препоръчва се също кехлибарът, както и бижута с блестящи повърхности от различни метални сплави. Метални декорации в обзавеждането се считат като добър проводник на домашното благополучие. Характерна ще бъде шаренията (особено през лятото) – приети са дори съчетания между злато, дърво, кожа, конци, въжета, благородни и изкуствени камъни, мъниста.

 

 

Тоалетът. Той трябва да бъде дързък и ефектен. Закачлива и пакостлива, забавна и шумна – маймуната обича всичко ярко, пищно, бляскаво. Тоалетът трябва да бъде червен и да мине през всичките нюанси на този цвят. Платовете трябва да имат блестящи нишки и оттенъци, както и втъкани или пришити мъниста, камъни, пайети. Заложи на дръзка кройка и модел, а другите ефектни аксесоари идеално ще се впишат в забавната обстановка на маймуната.

 

Подаръците. Те трябва да бъдат символични и забавни. Би било наистина много удачно да подариш на любимите си хора нещо с образа на маймуна. В магазините се предлагат страхотни сувенири, изработени от стъкло, дърво, камък. За предпочитане е да избереш направени от метал или някакъв червен камък. А за опаковката на подаръците се спри на кутии, хартии, панделки в червено и златно. Какъвто и да е подаръкът, можеш да прикрепиш към него забавна картичка с изображение на маймунка. В пожеланията наблегни на възможностите, които тя би могла да донесе на получателя – кариерен възход, по-високи доходи, шанс за успешна реализация.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия