Как да се подготвиш за новогодишните празници [част втора]

2015-12-11 19:17:00
Как да се подготвиш за новогодишните празници [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяка година преди празниците си подложен/а на огромно напрежение, защото винаги оставяш всичко за последния момент, нали? Ние ще ти дадем примерен план за действие във всеки един от дните на декември. Така ще си спестиш нервите и ще успееш да се насладиш на празниците.

 

21 декември. Време е вече наистина за последно да допълниш плана си за оставащите дни до Нова година. Може да помислиш за някакво допълнително забавление на празника.

 

22 декември. Най-вероятно някой от родителите ти е забравил да купи всичко необходимо за бъднивечерската и коледната трапези. Със сигурност този, който ще отиде да го купи си ти.

 

 

23 декември. Ето го и последния учебен ден за тази календарна година. Най-вероятно това е денят, в който от училище/университет/работа се организира коледно парти. Бъди ослепителна и се забавлявай много със съучениците/колегите си.

 

24 декември. Това е денят, в който всички са със семействата си. Не случайно във Фейсбук всички са на линия. На този ден има семейни традиции и ритуали, които сплотяват членовете от семейството и се получава много уютна обстановка. Забрави за момент за всичко и ѝ се наслади.

 

25 декември. Честита Коледа! Това отново е ден за общуване с най-близките и за веселба. Вече семейството започва да се събира в по-широк кръг. Време е за много подаръци, може да се видиш и с приятелите си.

 

26 декември. Днес е хубаво ако празненството на Нова година е вкъщи, да почистиш основно и да прегледаш от какво още се нуждаеш за тогава. Ако е някъде другаде, забавлявай се и си почивай.

 

27 декември. Броени дни остават до Нова година и тъй като е неделя, добре е да свършиш малко повече работа днес – всеки каквато има. Не е зле да извадиш облеклото си и да го огледаш, за да прецениш дали в крайка сметка ще си с него.

 

28 декември. Ако ще правиш новогодишна баница, какви късмети ще сложиш? Ще ги препишеш от интернет, ще вземеш готовите от корите за баница или ще ги измислиш, за да бъде персонално насочено към някой от компанията? Днес помисли върху това и си ги приготви.

 

29 декември. Чуй се с компанията, с която ще празнуваш Нова година и се разберете в колко часа ще започнете да празнувате и кой какви ангажименти има.

 

30 декември. Остана един ден. Не се преуморявай, за да бъдеш свежа за утрешния ден. Приготви всичко за утре, за да бъде изцяло празник.

 

31 декември. Ако празникът ще бъде вкъщи, нареди и се заеми с последните приготовления. Разходи се и си остави достатъчно време за разкрасяване - вземи си ароматна вана, гримирай се, оправи си косата. Подготви подаръците, чакай гостите/отправи се към дестинацията, където ще се проведе празника и се забавлявай много в последния ден на 2015, за да продължиш така и през следващата година.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия