Защо трябва да пиеш бира редовно?

2015-10-22 16:59:00
Защо трябва да пиеш бира редовно?
Снимка: iStock

Навън времето вече не е никак подходящо за пиене на бира, но това не означава, че трябва да се откажеш напълно от нея. Сигурно ти се е случвало да си търсиш причини да си купиш бира, но невинаги си успявал да си намериш. Е, ние ще те улесним, като ти дадем 7 причини да консумираш любимата си пенлива течност редовно:

 

Любителите на бира имат по-нисък риск от диабет тип 2 – консумацията на бира води до увеличение на работата на жлъчката, която може да ни помогне да се справим по-добре с храносмилането на мазни храни.

 

 

Бирата прави костите по-здрави – ортосилициевата киселина може да укрепи скелета. Бирата е източник на диетичен силиций, който помага за формиране и поддържане здравината на костите. Доказано е, че две бири могат да осигурят толкова, колкото 30 милиграма хранително вещество. Също така е добре да знаеш, че по-светлите бири имат повече силициев диоксид от по-тъмните.

 

Намалява се рискът от образуване на камъни в бъбреците – хората, които пият бира, не само хидратират тялото си, но и постигат добър диуретичен ефект, което води до по-нисък процент риск от образуване на камъни в бъбреците.

 

Бирата предотвратява щетите от слънцето – това става, благодарение на фитонутриентите в ечемика и хмела, както и на ферулиновата киселина. Това съединение е мощен антиоксидант, който се усвоява лесно от организма.

 

Намалява стреса – доказано е, че чаша бира води до снемане на напрежението, натрупано през деня.

 

Бирата е богата на хранителни вещества – тя съдържа в себе си калций, магнезий, калий, фосфор, йод, фолиева киселина и витамин В6 и В12. Редовната ѝ употреба води до повишаване нивата на витамин В12, който е изключително важен за организма.

 

Намалява нивата на лошия холестерол – умерената употреба на бира води до намаляване лошите нива на холестерол в кръвта, благодарение на съдържащите се в нея бета-глюкани – това са вид разтворими фибри, които водят до трайно понижаване на нивата на холестерол.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия