Как да подредиш кухнята си

2015-11-30 19:51:00
Как да подредиш кухнята си
Снимка: freedigitalphotos.net

Вече ти дадохме някои идеи как да внесеш уют в дома си. Но не казахме нищо за кухнята. Обикновено тя е едно от най-разхвърляните помещения, още повече, когато тийнейджъри я използват. Вярно е, че те почти никога младите не предпочитат да прекарват свободното си време в кухнята, но има и такива, които имат голямо желание да се научат да готвят. Ето как кухнята да бъде добре подредена.

 

Реши кое ти трябва. Не се колебай да направиш генерално прочистване в шкафовете, като изхвърлиш всички повредени тенджери и тигани или като подариш на някого тези нови съдове и прибори, които знаеш, че никога няма да използваш. Нека бъдат не само чашите и чиниите, но и излишните електроуреди, които само заемат място, но които така и не използваш, просто защото не са ти необходими.

 

Постави най-необходимото под ръка. Приборите, които използваш всеки ден, основните храни, подправки, тенджери и тигани. Всичко трябва да бъде на разположение, а не да прекарваш часове, търсейки необходимото и по този начин да правиш пълна кочина около себе си, която после трябва да подреждаш.

 

 

Постави етажерка или рафт за закачане на прибори. Една не много дълбока етажерка, окачена на стената, в дъното на работния ти плот, ще може да складира доста от нужните ти в кухнята неща. Може да окачиш и метална тръба за закачане на прибори, етажерка за подправки, поставка за кухненско руло и т.н.

 

Освободи работния плот. Това трябва да бъде само и единствено работно място.  Да, изкушаващо е да го освежиш с няколко цветя, поставени в красива ваза, две-три сувенирчета или една-две снимки на любими хора. И  все пак по-добре е тези украшения да не са точно там, защото ще ти пречат. В това пространство трябва да държиш само най-нужното. Особено ако плотът е малък.

 

Запълни малките празни пространства. Често пренебрегваш миниатюрните кътчета в кухнята, но един празен ъгъл може да подслони например едно шкафче с чекмеджета или етажерка с отделения за бутилки. Вместо да слагаш сувенирчета и ваза с цветя на работния плот, спокойно можеш да им намериш място там. Така ще изглежда хем уютно, хем практично.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия