Как да се грижиш за маникюра си

2015-11-06 11:01:00
Как да се грижиш за маникюра си
Снимка: freedigitalphotos.net

Много дами ходят на маникюр, тъй като да си направят перфектен такъв не е лесно. Или поне така изглежда отстрани. Лакирането на ноктите е наистина изкуство, но е постижимо и без да притежаваш уменията на художник. Достатъчно е да знаеш няколко от основните трикове, които ще ти помогнат да лакираш ноктите на ръцете си лесно, красиво и професионално. Ето кои са те.

 

Първо подготви ноктите си. Няма как да имаш красиви нокти, ако преди това не си се погрижила за тях. Те трябва да са здрави, гладки, с отстранени кожички и добре оформени, независимо от профила, който решиш да им придадеш (овален, квадратен или заострен). Ако дори едни от тези детайли липсва, то лакът няма да стои добре върху нокътната плочка и ще загуби ефекта си. Никога не нанасяй лак, след като си измила ръцете си, излизаш от банята или си нанесла хидратиращ крем на дланите. Влагата има нужда от време, за да попие в кожата (и ноктите). Колкото и да подсушаваш ръцете си, около половин час след това винаги има влага. Тя прави лака нетраен. В случай, че много бързаш, би могла да нанесеш смес, която подсушава ноктите. И задължително използвай основа преди лака. Ако ноктите ти са меки, би могла да ги укрепиш със заздравител. А ако са с неравен цвят и имаш намерение да се лакираш с по-светъл цвят, използвай основа, която изравнява цвета.

 

 

Някои тънкости относно лакирането. Независимо от лака (тук не става дума за гел лак), най-напред разтръскай добре шишенцето. Никога не нанасяй прекалено голямо количество върху нокътната плочка. Иначе рискуваш лакът да стане напластен и да не изсъхне добре. Първата линия с четката се прави в средата на нокътя, от основата към ръба. След това запълни празното пространство отстрани, отново с движения в същата посока. На финала мини с четката по самия ръб на всеки нокът. Така няма опасност маникюрът да се изтърка бързо в този край и ще изглежда перфектно. След като изсъхне първият, нанеси втори пласт. Накрая мини с топлак за блясък и дълготрайност. Ако има зацапано отстрани, почисти с клечка за уши, натопена в лакочистител.

 

Какъв цвят да избереш? Цветът на лака зависи не само от тоалета. Формата на нокътната плочка и дължината ѝ също имат значение. Ярките цветове не стоят добре на малки нокти. Те са подходящи за френски маникюр или пастелни, неутрални нюанси. Яркочервен лак, съчетан с квадратни нокти, би могъл да направи ръцете груби. Цветът на кожата е друг важен елемент при избора на лак. На светлата кожа ѝ отиват студени нюанси, а на мургавата - цветове с жълт оттенък. Тъмните багри правят ноктите по-малки, а нежните розови цветове придават младежки вид на ръцете. Червеният лак стои много ефектно на фини ръце с тънки и дълги пръсти, тъй като визуално ги издължава още повече. Твърде големите нокти обаче ще изглеждат елегантно с пастелни нюанси.        

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия